Άκου Πιγκουίνε της τηλεοπτικής αθλητικής δημοσιογραφίας (τρομάρα σου, σίχαμα)!

03/11/2019, 10:58
danny-devito

Σε βλέπω, προφανώς από δημοσιογραφική διαστροφή, κάτι βράδια Κυριακής, εκεί στο κανάλι του αποκαλούμενου και «Κλόουν», να παριστάνεις τον ειδήμονα του ποδοσφαίρου!!! Βεβαίως, για όποιον ξέρει και καταλαβαίνει, είσαι ένας ημιμαθής υπάλληλος των πάσης φύσεως λαθρεμπόρων, με ειδικότητα στα τσιγάρα, βαθιά κομπλεξικός και αρρωστημένα επικίνδυνος! Και η επικινδυνότητά σου αυτή είναι προφανώς απόρροια των παρά φύση επιλογών σου και της ιδιαιτερότητας που σε διακατέχει. Στα ιδιότυπα μπαρ, παραπλεύρως της λεωφόρου Συγγρού, διηγούνται πολλές ιστορίες για σένα. Η πλάκα είναι ότι δεν το κρύβεις, αλλά ούτε το ομολογείς. Το αφήνεις στην φαντασία του καθενός όταν σε βλέπει στην TV με το πουκάμισο κουμπωμένο μέχρι τον λαιμό που σε κάνει ίδιο με τον Πιγκουίνο της Γκόθαμ Σίτι... Αδυνάτισες κιόλας, έφτιαξες κορμί δυναμίτη για όλα τα γούστα. Στην πλατεία γελάνε με τα χάλια σου. Έφτασες στο κατάπτυστο σημείο να πιάνεις στο στόμα σου παιδιά τρίτων και να τα κακολογείς, με επιχειρήματα βρόμικα και κατασκευασμένα για να τους «χτυπήσεις», ενώ εσύ την ίδια ώρα γλείφεις όποιον μιλάει ελληνικά για να παίξει μπάλα ο γιος σου, ο άσχετος, που μέχρι από τον τοπικό ερασιτεχνικό σύλλογο τον διώξανε κακήν κακώς! Ούτε στην παραδίπλα γειτονιά, στην απέναντι πλευρά της Συγγρού, που τόσο σου αρέσει, δεν μπορούσε να επιβιώσει. Και μετά έγλειφες εκεί που φτύνεις. Σας παρακαλώ πάρτε τον στο Λιμάνι και θα σας υποστηρίζω, έλεγες γλοιώδες υποκείμενο.

Ευτυχώς που δεν σε πιστέψανε...

Εσχάτως σε έπιασε ο πόνος, μωρή σουπιά, για τις νεαρές ηλικίες. Υψηλή κριτική! Της παρλαπίπας και της αμπελοφιλοσοφίας το ανάγνωσμα... Μας παριστάνεις τον αντικειμενικό και τον βαθυστόχαστο αναλυτή, ενώ είσαι ένας πατσαβούρας, ένας κατ’ επάγγελμα και καθ’ υπαγόρευση πληρωμένος κονδυλοφόρος που μισεί μια συγκεκριμένη ομάδα και εκτελεί δημοσιογραφικά συμβόλαια κατ’ επιταγή των αφεντικών του! Μη μου θυμώνεις γλυκό και τρυφερό αγόρι! Απλά πίστευα ότι από τις μικρές ηλικίες σε ενδιαφέρει πιο πολύ η εθνική Αλβανίας. Άλλωστε, το ξέρουν πολλοί ότι σου αρέσει να σουλατσάρεις γύρω από το Ζάππειο τα βράδια και να συζητάς, για ποδοσφαιρικά –βεβαίως– θέματα, με νεαρά αγόρια από την Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα!

Άκου και αυτό για να τελειώνουμε: έγραψες για κάποιον ότι έχει τσακωθεί με όλη την Youth League της χώρας! Ναι, αλήθεια είναι. Παραδόξως, βρομιάρη έγραψες σωστά. Μόνο που ξέχασες τον επιθετικό προσδιορισμό: Ναι, τσακώθηκε, όχι με την Youth League, αλλά με όλα τα λαμόγια της Youth League. Και φυσικά δεν τσακώθηκε με προπονητές ή τεχνικούς διευθυντής αλλά με κάτι τυχάρπαστους παραγοντίσκους. Τα αρπακτικά που υπηρετούν την τσέπη και την πάρτη τους καθώς και τα κατά καιρούς αφεντικά τους. Τα έβαλε με κάτι βρομύλους και γλοιώδεις προέδρους ενώσεων, οι οποίοι, ενώ καθάριζαν βόθρους επί χρόνια, ξαφνικά μεταβλήθηκαν σε μεγάλα αφεντικά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Είναι προφανές, ημιμαθή και βαθιά κομπλεξικέ Πιγκουίνε, ότι ούτε τις ίδιες αξίες υπηρετούμε ούτε τα ίδια πιστεύω. Και επί της ουσίας, για να κλείνουμε, εμείς κοιτάμε μπροστά ενώ εσένα σου αρέσει από πίσω... Κάτσε με τον απόπατο των ΜΠΑΚΑΛΟγατων και των ξεΒΡΑΚωτων... και καλά σκατά!

Π. Αντωνίου

ΥΓ.: Ο κ. Π. Αντωνίου είναι συγγραφέας - λογοτέχνης, η ιστορία είναι φανταστική και οι πρωταγωνιστές δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα.

.................................................