Έναν «Τσιόδρα» και για τις προμήθειες του υπ. Υγείας!

30/03/2020, 12:17
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ Σ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Αναδείξαμε την περασμένη εβδομάδα την τεράστια σημασία της τοποθέτησης του Σωτήρη Τσιόδρα σε ρόλο κομβικό ως προς την επιδημία του κορωνοϊού. Σεμνός, ταπεινός, έντιμος, ικανός, επιστήμων με βαθιά γνώση του αντικειμένου του, που δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη. Όχι σαν τους φανφαρόνους πολιτικάντηδες, τους δήθεν, τους ημιμαθείς που αρέσκονται να εμφανίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα ή να παριστάνουν τους ωραίους μπροστά στα φλας των φωτογράφων...
Ωστόσο, πολύ περισσότερο από τον μπροστινό ρόλο αιχμής που έχει αναλάβει ο Σωτήρης Τσιόδρας, η κυβέρνηση χρειάζεται έναν ακόμη Τσιόδρα στο κομμάτι των προμηθειών του υπ. Υγείας και των συμβάσεων που συνάπτει με τους ιδιώτες.
Ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναδείξει και ρίχνει μομφή ως προς τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το υπ. Υγείας με τα ιδιωτικά νοσοκομεία για την χρήση των ΜΕΘ! Και κάνει λόγο για εξυπηρετήσεις, πελατειακές σχέσεις και άλλα πολλά. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι προφανές πως απαιτούνται και θα απαιτηθούν πάσης φύσης προμήθειες υλικού, από μάσκες και αντισηπτικά μέχρι αναπνευστήρες και φάρμακα! Και επειδή τα κρούσματα είναι πολλά και οι εξελίξεις μη μετρήσιμες, οι παραγγελίες θα είναι μεγάλες και θα επαναλαμβάνονται!

- Να αναζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης πρόσωπο υψηλού κύρους, με αποδοχή από την κοινωνία

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν, ενδεχομένως να πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναζητήσει ένα πρόσωπο υψηλού κύρους, κοινης αποδοχής, υπεράνω υποψίας, με επίδραση στην κοινωνία, που θα αναλάβει στο σύνολό του, τις κρίσιμες τούτες ώρες, όλο το βαρύ φορτίο των προμηθειών αλλά και των συμβάσεων του υπ. Υγείας με ιδιώτες. Διότι με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός θα διασφαλίσει ότι οι πασης φύσης συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται κομματικά ή λόγω προσωπικών ή πολιτικών - πελατειακών σχέσεων, αλλά με άξονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό! Και επιπροσθέτως θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος ως προς την διαφάνεια των συναλλαγών, την ορθότητά τους, την σωστή τιμή! Ότι δεν γίνονται πράξεις χαριστικές προκειμένου κάποιοι να επωφεληθούν της κρίσης, ότι δεν γίνονται παραγγελίες υλικού ή φαρμάκων αχρείαστες ή σε υπερβολικές τιμές, ότι δεν θα υπογραφούν συμβάσεις δεσμευτικές που θα εγκλωβίσουν το κράτος επί μακρόν σε ειδικές σχέσεις με ιδιώτες!

Έναν Τσιόδρα και για τις προμήθειες, λοιπόν! Επειγόντως...