Το φαρμακείο - θησαυροφυλάκιο στο Ελ. Βενιζέλος και ο διαγωνισμός με γρίφους και σκοτεινά σημεία!

13/04/2020, 11:21
PHARMACY

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ή ήσσονος σημασίας, ωστόσο το θέμα που ανοίξαμε σχετικά με το φαρμακείο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι μείζον! Και πιστέψτε με το ζήτημα έχει πολλή, μα πολλή διαπλοκή!!!
Κατ’ αρχάς για να αντιληφθείτε τα δεδομένα. Πρόκειται για φαρμακείο - θησαυροφυλάκιο το οποίο λειτουργεί λόγω ειδικών συνθηκών με 60 τοις εκατό περιθώριο κέρδους. Ενώ για να έχετε πλήρη άποψη σας λέμε ότι μόνο το ενοίκιο αγγίζει τα 45.000 ευρώ μηνιαίως!

- Και ξαφνικά ο φαρμακοποιός απεβίωσε!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: το συγκεκριμένο φαρμακείο λειτουργούσε υπό το καθεστώς ομόρρυθμης εταιρίας (Ο.Ε.), όπου οι εταίροι ήταν δύο. Ο φαρμακοποιός που κατείχε και την σχετική άδεια, αλλά και ένας άλλος μέτοχος, πίσω από τον οποίο οι φήμες φέρουν να συμμετέχει αφανώς μεγαλομέτοχος φαρμακευτικής εταιρίας, το όνομα της οικογένειας του οποίου συντάραξε το πανελλήνιο με υπόθεση insidetrading στις ΗΠΑ!
Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό ο φαρμακοποιός πέθανε! Και η μπίζνα πάει να γκρεμιστεί καθώς η άδεια δεν μεταβιβάζεται κληρονομικώ δικαίω, ούτε παραχωρείται.


- Η πρεμούρα Πατούλη να κλείσει άμεσα το φαρμακείο! Ποιος ήταν από πίσω;

Ξαφνικά, πριν καλά-καλά γίνει το μνημόσυνο του αποβιώσαντος φαρμακοποιού, παρεμβαίνει η Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη για τις άδειες και κλείνει το φαρμακείο! Προς τι, άραγε, η πρεμούρα;
Γιατί ενήργησε τόσο βιαστικά ο Πατούλης; Ήταν κίνηση δική του ή κάποιος την υπαγόρευσε; Διότι η αγορά βοά πως ισχυρός επιχειρηματίας που ασχολείται με... πολυκαταστήματα εντός Αττικής ήθελε να αποκτήσει πάση θυσία το «χρυσόμαλλο δέρας» του Ελ. Βενιζέλος! Όχι μόνο για τον ίδιο αλλά κυρίως για πρόσωπο στενά συνδεδεμένο μαζί του που ασχολείται με δουλειές φαρμακείων σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας! Και μπαίνει μπρος διαγωνιστική διαδικασία από την Περιφέρεια!

- Ο τεχνοκράτης-σύμβουλος με τις 2 offshore στα Panamapapers

Κι εκεί που όλα δείχνουν πως το παιχνίδι τελειώνει και το φαρμακείο κλείνει, ξαφνικά επέρχεται ανατροπή! Ο φαρμακέμπορος με τις γνωριμίες και τα υψηλά κονέ παρεμβαίνει. Και επιτυγχάνει το φαρμακείο να ξανανοίξει, προσωρινά λόγω πανδημίας κορωνοϊού, αφού προηγουμένως έχει γίνει εταίρος στην Ο.Ε. άλλος φαρμακοποιός! Και λειτουργεί το φαρμακείο με την άδεια του άλλου φαρμακοποιού!!! Πως έγινε αυτό; Πώς το επέτρεψε το μάνατζμεντ του Ελ. Βενιζέλος; Γιατί το δέχτηκε ο Πατούλης που πριν είχε φαγωθεί να κλείσει; Ποιο είναι το πρόσωπο εκείνο, ο τεχνοκράτης με τις δυο offshore στα Panamapapers που φημολογείται ότι παρενέβη και έδωσε την παράταση, την οποία απεδέχθησαν άπαντες, εχθροί και φίλοι;

- Οι παρατάσεις του διαγωνισμού! Όλοι βολεύονται!!!

Και προκηρύσσεται διαγωνισμός. Ο οποίος λήγει στις 30 Μαρτίου! Και ξαφνικά παίρνει παράταση κατά έναν μήνα και θα λήξει στις 30 Απριλίου! Αν και οι κακές γλώσσες λένε πως ούτε στις 30 Απριλίου θα ολοκληρωθεί αλλά θα πάρει παράσταση για τις 30 Οκτωβρίου!!! Λέτε; Γιατί; Μήπως ξαφνικά η παράταση και η λειτουργία τούς βολεύει όλους; Και τον φαρμακοβιομήχανο, που ήταν κρυφός μέτοχος εξαρχής, αλλά και τον μεγαλοεπιχειρηματία με την δραστηριότητα πολυκαταστημάτων ο οποίος θέλει να αρπάξει το φαρμακείο-θησαυροφυλάκιο και που φέρεται να υποκινούσε την Περιφέρεια!

- Οι φωτογραφικοί όροι, οι γρίφοι, οι γελοιότητες και τα σκοτεινά σημεία

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι μία: Είτε τέλος Απριλίου είτε έστω τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα έχει υπάρξει καινούργιος «ιδιοκτήτης». Ποιοι, όμως, είναι οι όροι του διαγωνισμού; Διότι η αγορά βοά για φωτογραφικές διατάξεις! Γίνεται λόγος για προϋπόθεση κατοχής άδειας στα Σπάτα!!! Ποιος έχει άδεια στα Σπάτα; Αν υπάρχει, πράγμα αμφίβολο, που θα οδηγήσει σε αναβολή ή ακύρωση που ευνοεί το νέο εταιρικό καθεστώς που προέκυψε!

- Προκήρυξη στα Αγγλικά! Σε μία μόνο εφημερίδα! Τεύχη διαγωνισμού επί πληρωμή!

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε μόνο σε μια κυριακάτικη εφημερίδα!!! Τα τεύχη του διαγωνισμού μπορούσε να τα αποκτήσει κανείς αφού προηγουμένως κατέβαλλε το ποσόν των 350 ευρώ· πράγμα ανήκουστο!!! Και το πιο κραυγαλέο: η διακήρυξη του διαγωνισμού έγινε στα Αγγλικά!!! Και όμως είναι αλήθεια!!! Εταιρία με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο δημοπρατεί στα αγγλικά!!! Και τα στοιχεία της προκήρυξης ασαφή. Κάνει λόγο για προϋπόθεση συμμετοχής του κάθε υποψηφίου εταιρικού σχήματος τις 200.000 τζίρο ετησίως!

-Τα ερωτήματα

Γιατί βιάστηκε ο Πατούλης να κλείσει το φαρμακείο; Γιατί βιάστηκε να το ανοίξει και πάλι μετά; Ποιος επιχειρηματικός παράγοντας υποκίνησε την Περιφέρεια έχοντας βλέψεις στο φαρμακείο; Ποιος φαρμακοβιομήχανος ήταν εξ αρχής αφανής εταίρος; Ποιος είναι ο φαρμακοποιός που μπήκε στο σχήμα εκ των υστέρων και το φαρμακείο ξανάνοιξε; Μήπως είναι μπροστινός άλλου; Μήπως ο παράγοντας με τα πολυκαταστήματα ήδη μπήκε στο σχήμα;
Ποιος σύμβουλος του αεροδρομίου χειρίστηκε την υπόθεση; Ποιος έφτιαξε τον διαγωνισμό-παρωδία με όρους φωτογραφικούς και στα Αγγλικά; Ποιος δίνει τις αλλεπάλληλες παρατάσεις;