To 20 τοις εκατό με 20 εκατ. στο ΣΚΑΪ ο Σαββίδης!

06/06/2020, 21:42
1

Είναι γνωστό τοις πάση ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα Ι. Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης έχουν έρθει πολύ κοντά! Στα ποδοσφαιρικά είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο Αλαφούζος λειτουργεί ως «παράρτημα» του Σαββίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει εσχάτως μεταβληθεί σε κάτι μεταξύ Ξάνθης και Βόλου, ενώ το αφεντικό των πρασίνων είναι ο εκφραστής των θέσεων Σαββίδη στη Σούπερ Λίγκα, και μάλιστα πολλές φορές προλαμβάνει με τις τοποθετήσεις του το μεγάλο αφεντικό των ασπρόμαυρων. Ακόμη και τα σάιτ που ελέγχει ο Σαββίδης, και τα οποία έκραζαν νυχθημερόν τον Αλαφούζο, τον τελευταίο καιρό άλλαξαν γραμμή, έκαναν κωλοτούμπα και τα βλέπουν όλα θετικά στις αποφάσεις του μεγαλομετόχου των πρασίνων!

- Ισχυρό εταίρο αναζητεί ο Αλαφούζος

Όμως, οι καλά γνωρίζοντες αντιλαμβάνονται ότι η προσέγγιση Αλαφούζου σε Σαββίδη δεν έχει να κάνει μόνο με τα ποδοσφαιρικά. Αυτά αποτελούν την πρόφαση για να έρθουν πιο κοντά. Ο Γιάννης Αλαφούζος αναζητεί, λένε οι πληροφορίες, ισχυρό εταίρο για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η είσοδος του Β. Μαρινάκη με το Mega και η ισχυρή παρουσία των Βαρδινογιάννηδων με Alpha και Star έχουν αλλάξει τα δεδομένα και σε επίπεδα τηλεθέασης αλλά και όσον αφορά στην διαφημιστική πίτα. Ενώ υπάρχει ακόμη και ο Antenna του Θ. Κυριακού!

- Θέλει να «ξεφορτωθεί» όλα του τα media

Ο Σαββίδης, από την άλλη, βλέπει τα δικά του media να κατακρημνίζονται οικονομικά και πασχίζει να κάνει stop loss. Στην πράξη αυτό σημαίνει να κλείσει το Open και να πουλήσει το Έθνος προκειμένου να απεγκλωβιστεί! Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Ακόμη και σε αυτούς που αποκομίζουν εύκολο χρήμα άγνωστης προέλευσης!

Η «συγχώνευση» ΣΚΑΪ - Open!

Υπό αυτό το πρίσμα, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν φήμες περί συγχώνευσης ΣΚΑΪ και Open! Αυτό επισήμως δεν υφίσταται. Ούτε όμως ανεπίσημα μπορεί να γίνει. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, μιλάνε. Το λογικό σενάριο λέει ότι ο Σαββίδης κλείνει ή έστω υπολειτουργεί με ελάχιστα κόστη το Open και μπαίνει μετοχικά στον ΣΚΑΪ. Ο Αλαφούζος, βεβαίως, τρίβει τα χέρια του. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος ή κάποιοι επιχειρηματίες θα μπουν στη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ! Παλιά μου τέχνη κόσκινο, που λένε...

- Θετική η κυβέρνηση σε deal Αλαφούζου -Σαββίδη

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι Αλαφούζος και Σαββίδης συζητούν το ενδεχόμενο να μπει ο Ρωσοπόντιος στον ΣΚΑΪ με ποσοστό της τάξης του 20 τοις εκατό αντί ποσού που θα αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ! Και με ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν σύμφωνη και η ηγεσία της κυβέρνησης, καθώς ο ΣΚΑΪ είναι καθαρά κυβερνητικός, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης παρότι έχει κάνει κωλοτούμπα και από φανατικός του Τσίπρα έχει γίνει θιασώτης του Μητσοτάκη, θεωρείται και είναι μη προβλέψιμος, ανεξέλεγκτος, και προφανώς όχι επιχειρηματίας στον οποίο μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να έχει εμπιστοσύνη!

- Ο Ιβάν έριξε γέφυρες και στον Βαρδινογιάννη!

Πάντως, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι όσον αφορά στα τηλεοπτικά ο Σαββίδης πριν προχωρήσει σε ολοκλήρωση συμφωνίας με τον Αλαφούζο επιδίωξε να συνομιλήσει και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη προκειμένου να ανιχνεύσει εάν υπάρχει περιθώριο σύμπλευσης στον τομέα των τηλεοπτικών καναλιών! Μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το ζήτημα αυτό, χωρίς ωστόσο να προκύψει απτή βάση συζήτησης σε επίπεδο λεπτομερειών!