Το υπ. Εξωτερικών, ο ανασχηματισμός και οι μνηστήρες!

14/06/2020, 21:13
1

Μπορεί εσχάτως ο Ν. Δένδιας να επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη κινητικότητα με αφορμή τα ελληνοτουρκικά, τις σχέσεις της χώρας με Ιταλία, Αίγυπτο και Ισραήλ, ωστόσο στο μυαλό του πρωθυπουργού ο θώκος του υπ. Εξωτερικών αποτελούσε ένα αίνιγμα, ένα μυστήριο. Και για τον λόγο αυτόν υπήρξε το τελευταίο διάστημα ένα έντονο παρασκήνιο σχετικά με πρόσωπα που ατύπως είχαν θέσει σχετική υποψηφιότητα εν όψει ανασχηματισμού!
Οι πληροφορίες λένε ότι σοβαρό ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. έχει να επικαλεσθεί τις άριστες σχέσεις με τον Ερντογάν και την ικανότητά του να επιφέρει λόγω αυτού, και όχι μόνο, εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών εν όψει μάλιστα της χωροθέτησης των ΑΟΖ αλλά και των τουρκολιβυκών σχέσεων. Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου στηρίζεται από πολιτικά πρόσωπα και ευρωπαϊκούς παράγοντες.
Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι επίσης παρασκηνιακό ενδιαφέρον έχει επιδείξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος στηρίζεται στην προσπάθειά του αυτή από δημοσιογραφικούς και οικονομικούς κύκλους! Η υποψηφιότητά του συνάδει με την διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης και σίγουρα στο μυαλό του πρωθυπουργού η άποψη αυτή υπάρχει και υιοθετείται στην πράξη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αρνητικά στην περίπτωση Βενιζέλου που έχουν να κάνουν τόσο με την κυβερνητική του δράση επί συγκυβέρνησης όσο και με τη δημόσια εικόνα του που φαντάζει αλαζονική και αυταρχική.
Το γεγονός είναι, πάντως, πως μεταξύ Αβραμόπουλου και Βενιζέλου δίνεται μια μάχη παρασκηνιακή με στόχο τον θώκο του υπ. Εξωτερικών, ενώ ταυτοχρόνως πρέπει να συνομολογηθεί ότι ο Δένδιας κάνει έως εντυπωσιακό ντεμαράζ που ενδεχομένως τον βοηθήσει να κρατήσει την υπουργική του θέση.