Η σύγκρουση Αλαφούζου - Παπαχελά με Μαξίμου!

02/08/2020, 22:02
3H KARDIA

Είναι κοινό μυστικό στην δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα ότι οι σχέσεις του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά με το Μαξίμου δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές! Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον εκπέμπεται μια γενικότερη δυσφορία προς τον διευθυντή του συγκροτήματος του Φαλήρου τόσο ως προς την στάση της εφημερίδας – και της ημερήσιας και της κυριακάτικης–, αλλά και τις πολλές παράλογες απαιτήσεις του, όπως υποστηρίζουν, για πολλά και ποικίλα θέματα! Από διπλωματικά μέχρι και... διεθνών διαγωνισμών!

Υπό το πρίσμα αυτό, στους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δεν προκάλεσε εντύπωση η σφοδρή επίθεση κατά Μαξίμου από το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα της «Καθημερινής της Κυριακής» όπου η ηγεσία της κυβέρνησης καταγγέλλεται ακόμη και... για τη δημιουργία ισχυρού παρακράτους! Και είναι προφανές πως οι καταγγελίες αυτές, αλλά και οι προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση ότι θα έχει την ίδια μοίρα με προηγούμενες και οι ένοικοι του Μαξίμου την ίδια πορεία με τους προκατόχους τους, δεν μπορεί να έχουν δημοσιοποιηθεί χωρίς την έγκριση του εκδότη της εφημερίδας Θέμη Αλαφούζου. Και είναι επίσης σαφές πως, πέραν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η επίθεση έχει ως αποδέκτη και το δεξί του χέρι στο Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη με τον οποίο ο Αλέξης Παπαχελάς δεν έχει καλές σχέσεις. Επίσης, κατά του Γρηγόρη Δημητριάδη κινείται και ένα σύστημα λόμπινγκ το οποίο αποσκοπεί να παίρνει και να μπαίνει σε όλες τις δουλειές και το οποίο διαθέτει προσβάσεις στον Τύπο αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Υπό την οπτική γωνία αυτή είναι προφανές πως έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και του συγκροτήματος του Φαλήρου, από την οποία καιροφυλακτούν να αποκομίσουν οφέλη διάφοροι τρίτοι, που εμπλέκονται σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, αλλά και απευθείας αναθέσεις.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η εφημερίδα έχει πολλές φορές με πρωτοσέλιδες αναφορές της σταθεί στον ρόλο και τη λειτουργία της ΕΥΠ, ενώ έχει κάνει κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε τον διεθνή διαγωνισμό για τις ταυτότητες προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Υπό την έννοια ότι η «Καθημερινή» αποτελεί τον πιο παραδοσιακό πυλώνα της συντηρητικής παράταξης, η έκβαση των σχέσεων με το Μαξίμου και τους... ενοίκους του έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλο ενδιαφέρον!