Οι σκοπιμότητες Σταθόπουλου πίσω από το ντιλ με τον Ιβάν και το καρτέλ του

06/09/2020, 21:50
ATAXIA 2

Μόλις 24 ώρες χρειάστηκαν για να επιβεβαιωθεί το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Α» ότι ο Ν. Σταθόπουλος της Nova, πριν ακόμη εγκριθεί η εξαγορά και πριν ακόμη πάρει στα χέρια του δάνεια και μετοχές, μη έχοντας καμμία εξουσιοδότηση από αδειοδοτικά όργανα, συνομιλεί με τον Σαββίδη και το καρτέλ του, νοθεύοντας τον ανταγωνισμό και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου, νομιμοποιώντας σχέσεις επιρροών και παρεμβάσεων!!!

Στην πιάτσα οι κακές γλώσσες λένε πως το προσωπικό παιχνίδι Σταθόπουλου, ο οποίος κατήργησε κάθε έννοια θεσμικής διαδικασίας και εταιρικής διακυβέρνησης, αφενός τυγχάνει της έγκρισης της πολιτικής ηγεσίας και αφετέρου αποσκοπεί σε μελλοντικές επιχειρηματικές σχέσεις -του πάντα μέσα σε όλα- διαχειριστή κεφαλαίων με τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία.

Το ζήτημα είναι: πώς και γιατί το Μαξίμου ανάβει πράσινο φως σε τέτοιου είδους συμφωνίες οι οποίες νοθεύουν τον ανταγωνισμό και νομιμοποιούν την έστω κατά έμμεσο τρόπο πολυϊδιοκτησία.

Δεύτερον, κατά πόσον η υγεία και η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούν να εξαρτώνται και να καθορίζονται από τις προσωπικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις του κάθε διαχειριστή που εμφανίζεται σαν φάντασμα για να κερδοσκοπήσει, εις βάρος της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου και των κανόνων δικαίου της ΦΙΦΑ, της ΟΥΕΦΑ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού που απαγορεύουν καρτέλ και πολυϊδιοκτησίες!!!

Τρίτον, δεν αντιλαμβάνονται άραγε ότι με την κοινή τους στάση κυβέρνηση και διαχειριστές της Nova νομιμοποιούν τις φράξιες και τους εκβιασμούς - απειλές στον χώρο του ποδοσφαίρου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτόν ένα ήδη επιβαρυμένο προϊόν στην απόλυτη σήψη και παρακμή;

Δεν αντιλαμβάνονται προφανώς ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με τους λαθραίους, τους διερμηνείς του Βόλου, τους κυνηγούς στα ξέφωτα της Ξάνθης και τους... φουρναραίους! Το Άγιον Όρος τούς μάρανε...