Γιατί το έβαλε στα πόδια ο Λογοθέτης!

06/09/2020, 21:56
ATAXIA 1 LOGOTHETIS

Λίγες μόλις ημέρες μετά το σχετικό δημοσίευμα της “A” και αφού μεσολάβησε η άσκηση ποινικής δίωξης για την παραβίαση των capital controls, που μολονότι αποτελούν ξέπλυμα χρήματος εντούτοις οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ήταν πλημμεληματικές, ο εφοπλιστής Γ. Λογοθέτης απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των πρώην στενών του συνεργατών τα οποία θα εκδικάζονταν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Είναι προφανές πως ο εφοπλιστής - πρωταγωνιστής του μεγάλου σκανδάλου της Τρ. Πειραιώς, η οποία μετά από νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης απολαμβάνει ασυλία, αντιλαμβάνεται πως οι καιροί είναι δύσκολοι και η ήττα στις αίθουσες των δικαστηρίων προφανής! Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος όπου κέρδισε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ερήμην των κατηγορουμένων και με μαρτυρίες αίολες που υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Επιπροσθέτως, ο εφοπλιστής, τώρα που η αλογόμυγα αποτελεί παρελθόν από το αυτί του, αντιλαμβάνεται σοβαρά πως ο κίνδυνος η υπόθεσή του να ξανανοίξει και να βρεθεί κατηγορούμενος με βαριές κατηγορίες είναι πιθανός. Οι δικαστές έχουν απασφαλίσει με την μεροληπτική και επιλεκτική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που δίνει ασυλία όχι μόνο σε παρελθόντα αλλά και σε μελλοντικά τραπεζικά εγκλήματα.

Ομολογία ενοχής…

Ο εφοπλιστής αντιλαμβάνεται πια ότι η αγωγή που υπέβαλε κατά των πρώην συνεργατών του βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις του στους ανακριτές και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και στην ουσία αποτελεί ομολογία ενοχής.

Επομένως, όσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και να αντιμετωπίζει τις ώρες τούτες, κατανοεί πως στην Ελλάδα οι καιροί είναι δύσκολοι, η αγαπημένη του κυβέρνηση είναι πια αντιπολίτευση, τα στηρίγματά του χάθηκαν, τα επιχειρήματα που προβάλλει δεν πείθουν κανέναν, πόσω μάλλον τους δικαστές. Το μόνο που του απομένει είναι να το βάλει στα πόδια. Να τα μαζέψει και να επανασυνταχθεί, αποφεύγοντας μια συστημική ήττα. Προφανώς θα επανέλθει σε δεύτερο χρόνο. Και σίγουρα θα μεταθέσει το παιχνίδι στην Κύπρο, εκεί που έχει άκρες.

Λαβωμένος σε τόπους… εξωτικούς

Επί της ουσίας, το τέλος της ημέρας τον βρίσκει λαβωμένο και αποδυναμωμένο. Έχοντας αντιληφθεί μετά την απαλλαγή από την αλογόμυγα ότι μια απόφαση του ΣτΕ πιθανόν να του οδηγήσει τη ζωή μακριά από το LongIsland, σε τόπους εξωτικούς, όπου θα μπορεί να ακούει καθαρά κάθε πρωί ένα πουλί να κελαηδάει. Τον Κορυδαλλό!!!