Χρειάστηκαν δύο ασυλίες για να πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική

28/02/2021, 09:09
Χρειάστηκαν δύο ασυλίες για να πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Είναι πραγματικά πρωτοφανές μετά από τόσα μνημόνια και την κατάρρευση της οικονομίας που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, η πώληση μιας εμβληματικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας να συναρτάται με 2 ασυλίες!!!

Ανεξάρτητα από όσα θα ειπωθούν περί ενός ντιλ που -δήθεν- εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης τράπεζας και κατά συνέπεια του Δημοσίου, καμμία πώληση δεν θα είχε γίνει αν προηγουμένως δεν είχε κριθεί συνταγματική η ασυλία των τραπεζιτών από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου και ταυτόχρονα δεν είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι στον νέο νόμο για το ΤΧΣ θα εντάξει εδάφιο που θα παρέχει ασυλία στα μέλη του Δ.Σ. του ταμείου για απιστία, πράξεις ή παραλείψεις τους!

Επί 1,5 χρόνο η CVC έπαιζε την κολοκυθιά, σε απλά ελληνικά κορόιδευε, αποσκοπώντας να αποκτήσει την Εθν. Ασφαλιστική σε ακόμη χαμηλότερη από την εξευτελιστική τιμή που είχε προσφέρει. Και μόνο για τη στάση και τη συμπεριφορά της όφειλαν να την έχουν κόψει.

Η Εθνική Τράπεζα άρχισε τα ήξεις – αφήξεις! Ο Π. Μυλωνάς στο ένα Δ.Σ. έλεγε «εγώ δεν πάω φυλακή» και στο άλλο πρωτοστατούσε να υπογράψει την πώληση έχοντας απέναντι τα ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.!

Στο τέλος πέταξαν το μπαλάκι στο ΤΧΣ για να αναλάβει ο μέτοχος την ευθύνη, αφού προηγουμένως προσλάβει σύμβουλο για να συντάξει γνωμοδότηση!

Μια φαιδρή ιστορία από την αρχή ως το τέλος που εκθέτει στον υπέρτατο βαθμό το τραπεζικό σύστημα, το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί με τις λογικές τού χθες που η χώρα θέλει και οφείλει να ξεπεράσει.

Αν για να γίνει μια πώληση θυγατρικής τραπεζικού φορέα απαιτούνται 2 ασυλίες τότε διολισθαίνουμε επικίνδυνα και έχουμε ήδη ναρκοθετήσει το σύστημα διασπείροντας τα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες…

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν είμαστε κατά της ασυλίας των τραπεζιτών όσον αφορά στο χθες.

Λέμε «ναι» στο να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή με το χθες και να χαράξουμε ένα καινούργιο μέλλον.

Λέμε όμως «όχι» στην εκ των προτέρων ασυλία στους τραπεζίτες, διότι έτσι τους προτρέπουμε να προβαίνουν σε πράξεις που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και τους μετόχους, γνωρίζοντας εξαρχής ότι για πράξεις και παραλείψεις τους δεν θα τιμωρηθούν!

Και πιστέψτε με, αυτή η νέα ιδιότυπη ασυλία, η εκ των προτέρων ασυλία για να διαπράττεις εγκλήματα εκ του ασφαλούς, είναι αντισυνταγματική!