Οι 13 πικρές αλήθειες για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

29/03/2021, 09:12
Οι 13 πικρές αλήθειες για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Για την υπόθεση της Ελλάκτωρ και την ενδομετοχική σύγκρουση γράφονται και λέγονται πολλά, συνήθως μπούρδες, από σκόπιμες διαρροές της μιας ή της άλλης πλευράς.

Ας επιχειρήσουμε λοιπόν μία – μία να φωτίσουμε τις ανοιχτές σελίδες της υπόθεσης.

1. Κυρίαρχοι του Ελλάκτορα είναι αδιαμφισβήτητα οι Ολλανδοί και γιατί ελέγχουν τις μετοχές αλλά και γιατί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους έχουν λεφτά!

2. Στην πράξη οι Ολλανδοί κατέχουν το 14,74% των μετοχών, ένα ακόμη 10% που είναι παρκαρισμένο σε fund, και το 12,5% του Λ. Μπόμπολα! Σε απλά μαθηματικά είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη οι Ολλανδοί θα την πάρουν την Γενική Συνέλευση και θα περάσει η αύξηση κεφαλαίου!

3. Οι Μπακοκαϋμενάκηδες θα… ελέγξουν όταν πληρώσουν όλο το ποσοστό των Καλλιτσάντσηδων που ήταν κολάτεραλ στη Farallon. Λεφτά δεν έχουν. Και προκύπτει σαφώς όταν αγοράζουν μετοχές με δόσεις. Έτσι, χωρίς λεφτά, δεν μπορούν ούτε καν να νοικιάσουν μετοχές από δύο πόλους που κάνουν τη δουλειά κατά κόρον!!!

4. Ένας πλούσιος μικροεπενδυτής και ένας αποτυχημένος πρώην μέτοχος η πιάτσα λέει ότι νοικιάζουν τις μετοχές τους σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ο Σάκης ξέρει, αλλά και ο Κούτρας ξέρει… Ο ένας έχει ήδη μπλοκαριστεί από τους Ολλανδούς, ο άλλος εκεί θα καταλήξει, να είστε σίγουροι καθώς θεωρείται… σπάγκος!!!

5. Σάκης, Μπακοκαϋμενάκηδες και Farallon είναι μια ομάδα που λειτουργούν από κοινού! Καθοδηγητής της ομάδας ο Εξάρχου. Ο μοιραίος άνθρωπος που προκάλεσε το διαζύγιο Σάκη – Δημήτρη! Αυτός ανακάλυψε τη Farallon, αυτός και τους Αρκάδες «εφοπλιστές» (είπαμε, στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι)!

6. Το μαγαζί θα το πάρουν οι Ολλανδοί χωρίς δημόσια πρόταση καλύπτοντας όλα τα λεφτά της αύξησης.

7. Τα όσα ακούγονται περί σκοπιμότητας στη μη συμμετοχή στον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού είναι γελοιότητες! Η Ελλάκτωρ από την προηγούμενη φάση δεν είχε ούτε τις εγγυητικές να εκδώσει! Η Roadis μπορεί να είναι κολοσσός, όμως τα αεροδρόμια παγκοσμίως λόγω κορωνοϊού πάνε δραματικά, και όπως την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα δεν δέχτηκε να αναλάβει το κόστος της έκδοσης εγγυητικών και την ανεύρεση ξένης τράπεζας στην κοινοπραξία. Και η Ελλάκτωρ ως γνωστόν δεν έχει φράγκο!!! Πώς να κατέβαινε, λοιπόν; Πήγε στο ΣτΕ για τα μάτια του κόσμου και να κερδίσει χρόνο…

8. Με τον διαχειριστικό έλεγχο ο Μπουλούτας τύλιξε την προηγούμενη διοίκηση σε μια κόλλα χαρτί και την έστειλε στον εισαγγελέα. Μου λένε ότι προκύπτουν πολλά και χοντρά!!!! Για κάτι 25άρες εκατομμύρια και άλλα πολλά…

9. Βεβαίως, οφείλω να καταθέσω τη διαφωνία μου με τον διετή διαχειριστικό έλεγχο. Θα έπρεπε πράγματι να ήταν 10ετής, γιατί σήμερα κάποιοι ένοχοι και συνένοχοι σφυρίζουν αδιάφορα!

10. Κακά τα ψέματα, οι Καλλιτσάντσηδες έκαναν μια σοβαρή δουλειά εξυγίανσης τα δύο τελευταία χρόνια. Και γιαυτό άλλωστε εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από τους Ολλανδούς!

11. Στενοί άνθρωποι της Reggenborgh είναι ο Κ. Τούμπουρος και ο Χρ. Παναγιωτόπουλος, που μετέχουν άλλωστε σε όλα τα Δ.Σ. Ωστόσο, ειδικά για τον Χρ. Παναγιωτόπουλο ακούγεται εσχάτως μια δυσφορία για την μεθοδολογία διοίκησης της εταιρίας! Όλοι κρίνονται σε αυτή τη φάση!

12. Να ξέρετε ότι ο Θύμιος Μπουλούτας έχει κερδίσει πολλούς πόντους εσχάτως και έχει ανεβεί στα μάτια των Ολλανδών.

13. Τέλος, πρέπει να θεωρούνται αστειότητες τα όσα γράφονται για σκέψεις πώλησης του Άκτορα στον Δ. Κούτρα. Γελάνε και οι πέτρες... Δεν επαναλαμβάνω γιατί τα έχουμε γράψει και στην Αξία και στο Radar.gr!