Πειραιώς: Οι κερδοσκόποι, οι καταστροφολόγοι και το ΤΧΣ

19/04/2021, 09:30
Πειραιώς: Οι κερδοσκόποι, οι καταστροφολόγοι και το ΤΧΣ

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της Τρ. Πειραιώς και της αύξησης κεφαλαίου καθώς οι εξελίξεις και τα δεδομένα μας επιβεβαιώνουν απόλυτα.

Σε αντίθεση με τους παπαγάλους των πρώην διοικήσεων και τους καταστροφολόγους που τους έπιασε δήθεν ο πόνος για τα συμφέροντα του δημοσίου και σε τι ποσοστό θα συμμετάσχει το ΤΧΣ, τελικά επιβεβαιώνεται περίτρανα το Radar.gr που επέμενε ότι το Ταμείο θα δει το ποσοστό του να υποχωρεί κάτω του 33,4%, της καταστατικής μειοψηφίας δηλαδή και ότι θα κινείται μεταξύ 25% και 30%!

Τελικά το ποσοστό του ΤΧΣ θα κατέλθει στο 26%, δικαιώνοντας όσους υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση πράττει ορθά και πως οι ξένοι επενδυτές δεν θα έρχονταν αν συνεχιζόταν η διαδικασία από τα παλιά, οι διοικήσεις να είναι κρατικοδίαιτες…

Η αύξηση κεφαλαίου όπως είχε αποκαλύψει το Radar.gr θα γίνει στην τιμή μεταξύ 1,1-1,2 ευρώ ανά μετοχή και το έσοδο στο 1,2 δις. μολονότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις ακόμη, όχι ισχυρές, να «κοπούν» 200 εκατ. προκριμένου να αποφευχθεί είσοδος «γρήγορων« funds στην αύξηση.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ευσεβείς πόθοι των κερδοσκόπων καταρρέουν!

Όπως και των δημοσιογραφικών εξαπτέρυγων που τη μια έλεγαν πως δεν θα ισχύσει για όλους τους μικρομετόχους το δικαίωμα προτίμησης και την άλλη έπλεκαν τη εγκώμιο των διοικήσεων του 2015 ότι αυτές άνοιξαν το δρόμο!!!!

Με τους Λογοθέτηδες και τα γνωστά σκάνδαλα θα προσθέταμε εμείς…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εξελίξεις απέτρεψαν την υποτιμητική κερδοσκοπία, το παιχνίδι με τα παράγωγα και δικαίωσαν πέραν πάσης αμφιβολίας την επιμονή του Χ. Ηλιάδη της Goldman Sachs, του Χρ. Μεγάλου της Τρ. Πειραιώς και φυσικά του Μεγάρου Μαξίμου!