ATAXIES
#TAGS:
Fidelity

Fidelity: Μετά από 12 χρόνια επιστρέφει Ελλάδα

21/04/2021, 09:14
Fidelity: Μετά από 12 χρόνια επιστρέφει Ελλάδα

Τα παραμύθια των κερδοσκόπων και των τραπεζικών κέντρων του χθες, σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, ένα προς ένα καταρρέουν…

Αρχικά τους έπιασε ο πόνος για το ΤΧΣ και λυσσάξαν γιατί δεν μπαίνει στην αύξηση το κράτος με 61%!!!

Και στη συνέχεια γιατί δεν πρέπει να μειωθεί το ποσοστό του κάτω από 33,4%, για να μην απωλέσει την καταστατική μειοψηφία!

Ήθελαν δηλαδή τα εξαπτέρυγα των κέντρων του χθες, να παραμείνει η τράπεζα κρατικοδίαιτη, άρα να μη μπει κανένας ξένος και να συνεχισθεί να διοικείται στο μέλλον σε λογικές 2015, από ημέτερους και μέλη του ΔΣ διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, νταραβεριτζήδες, κομματάρχες και μεσάζοντες!

Μετά το ΤΧΣ ξεκίνησε το μπαϊράκι της συμμετοχής στην αύξηση για τους παλιούς μετόχους! Ότι δήθεν δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής όσοι αγόραζαν τις τελευταίες 10 μέρες. Ψέμματα! Και αποδείχθηκε στην πράξη.

Παραμύθια που αποσκοπούσαν στη δημιουργία κλίματος υποτιμητικής κερδοσκοπίας!

Και μετά από τις δυο πρώτες αποτυχίες, ήρθε η σειρά της ποιότητας των funds που θα συμμετάσχουν! Δεν θα έρθει κανείς σοβαρός και ποιοτικός ξένος, μας λένε μέρες τώρα, αλλά κερδοσκόποι που όπως αγοράσουν έτσι γρήγορα θα πουλήσουν!

Ένα ακόμη παραμύθι βγαλμένο από τα μυαλά των κερδοσκόπων αλλά και των κέντρων εκείνων που επιδιώκουν και επιθυμούν όσο τίποτε άλλο η αύξηση της Τρ. Πειραιώς να αποτύχει και μαζί της η εξυγίανση της τράπεζας.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες, στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς θα συμμετάσχει η Fidelity , ένας από τους πιο μεγάλους και σοβαρούς διαχειριστές κεφαλαίων παγκοσμίως, η οποία είχε αποχωρήσει από την ελληνική αγορά το 2009 και έκτοτε δεν είχε τοποθετηθεί ξανά!

Η επιστροφή της Fidelity, ενός οργανισμού τεράστιας εμβέλειας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έρχεται να καταδείξει αφενός την εμπιστοσύνη της πρώτα από όλα στη χώρα και ειδικά στο σχέδιο εξυγίανσης της Τρ. Πειραιώς και αφετέρου να πιστοποιήσει στην πράξη ότι το πιο ποιοτικό fund συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, καταρρίπτοντας τις θεωρίες κερδοσκοπίας και καταστροφολογίας των εξαπτέρυγων των πρώην…

Και επιπροσθέτως εκτός της Fidelity στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς θα συμμετάσχουν και άλλα ποιοτικά fund, που τοποθετούνται σε βάθος χρόνου, όπως κατά πληροφορίες η Blackrock αλλά και το κρατικό συνταξιοδοτικό fund της Νορβηγίας!

Τι έχουν να πουν άραγε τώρα οι Κασσάνδρες;