Θα πέσουν «κορμιά» για το αεροδρόμιο Καλαμάτας!

18/05/2021, 10:24
Θα πέσουν «κορμιά» για το αεροδρόμιο Καλαμάτας!

Από το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα ξεκινήσει η αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια τα οποία έμειναν έξω από το πακέτο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που απέκτησε η Fraport.

Ήδη προκηρύσσεται διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα διαχειριστεί την υπόθεση του αεροδρομίου και την εξεύρεση επενδυτών, είτε αμέσως με διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης είτε εμμέσως με την διαδικασία των ΣΔΙΤ!

Σε κάθε περίπτωση με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ο επενδυτής θα έχει εξευρεθεί το αργότερο σε διάστημα 12-18 μηνών!

Κατά τις πληροφορίες, για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναμένεται να εκδηλωθεί έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με πιο σοβαρό, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, των επιχειρηματιών Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) και Βασιλάκη (Aegean), ενώ σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι αποφάσεις του ομίλου Κοπελούζου κατά πόσον η Fraport θα συμμετάσχει στη σχετική διαδικασία που θα υποδειχθεί από τον σύμβουλο!