Από Σεπτέμβριο η ΕTE με τις ευλογίες του Μαξίμου

26/05/2021, 08:46
Από Σεπτέμβριο η ΕTE με τις ευλογίες του Μαξίμου

Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank θεωρείται ως  η φυσική συνέχεια εκείνης της Τρ. Πειραιώς καθώς εντάσσεται μέσα στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και των επιμέρους διοικήσεων για εξυγίανση, εκσυγχρονισμό και κεφαλαιακή επάρκεια του τραπεζικού συστήματος προκειμένου να επεκταθεί, να χρηματοδοτήσει εκ νέου επιχειρήσεις και νοικοκυριά αλλά και να υποστηρίξει το πλαίσιο ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαχείριση του.

Υπό αυτό το πρίσμα, βάσει των δεδομένων που διαμορφώνονται στην αγορά αλλά και την κεφαλαιακή ενίσχυση των δύο μεγάλων τραπεζών Τρ. Πειραιώς και Alpha bank, με τις αυξήσεις κεφαλαίου που διενεργήθηκαν και διενεργούνται, στο παρασκήνιο η απόφαση έχει ληφθεί και για την Εθνική τράπεζα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η πρώην πανίσχυρη κρατική τράπεζα θα προχωρήσει με τη σειρά της σε αύξηση κεφαλαίου, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί με επιτυχία εκείνη της Alpha bank.

Οι σχεδιασμοί, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ υπάρχει έγκριση για την αύξηση κεφαλαίου και από το Μαξίμου, δεδομένου ότι η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος στο σύνολο του αποτελεί προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου και του γραφείου του πρωθυπουργού!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο σχεδιασμός για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής προβλέπεται για το Φθινόπωρο, από Σεπτέμβριο και μετά, επί τη βάσει των χρηματιστηριακών και οικονομικών συνθηκών που θα επικρατούν την εποχή εκείνη σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπό την έννοια ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την άντληση ρευστότητας και υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου!