Πάει για Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός;

10/06/2021, 11:08
Πάει για Σεπτέμβρη ο ανασχηματισμός;

Γίνεται εσχάτως λόγος πολύς σχετικά με την φημολογούμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό!

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, τόσο ως προς τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν (θετικά ή αρνητικά) σε μια διαδικασία ανασχηματισμού σε βάθος, όσο και ως προς τον ακριβή χρόνο διενέργειας.

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει εδώ και τώρα, μέχρι τις 7 Ιουλίου δηλαδή με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, υπάρχουν και οι άλλοι που λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό λίγο πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ μας, μικρή διαφορά έχει αν ο ανασχηματισμός γίνει τώρα ή δυο μήνες μετά!

Άλλωστε μεσολαβεί το καλοκαίρι, ειδικά Ιούλιος και Αύγουστος που τα πάντα κατά τεκμήριο νεκρώνουν και δεν δουλεύει τίποτε, ακόμη περισσότερο σε εποχή πανδημίας!

Οι καλά γνωρίζοντες πάντως λένε πως ενώ οι πιθανότητες ήταν ο ανασχηματισμός να γίνει τώρα αναστραφήκαν.

Οπότε οι ενδείξεις συνηγορούν πως ο δομικός ανασχηματισμός θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου ή τελευταία εβδομάδα Αυγούστου και θα είναι εκλογικός!

Θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή, θα δώσει το νέο στίγμα διακυβέρνησης μετά την πανδημία και την οικονομική κρίση και θα διαχειριστεί τις πρώτες επενδύσεις δια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και την πορεία της κυβέρνησης προς τις εκλογές που θα διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στην εξάντληση της τετραετίας. Από τον Οκτώβριο 2022 δηλαδή και μετά…

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα

Για τα πρόσωπα έχουν γραφτεί τόσα πολλά… Το βέβαιον είναι πως οι υπουργοί Κ. Πιερρακάκης (θα διαχειριστεί και το Ταμείο Ανάκαμψης) και Ν. Παναγιωτόπουλος είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους, θα υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Οικονονικών με την αναβάθμιση Σκυλακάκη και την πιθανή έλευση Πατέλη, ενώ ο Ν. Δένδιας έχει κατοχυρώσει τον θώκο του Υπ. Εξωτερικών (αλλά και του βασικού δελφίνου της ηγεσίας της ΝΔ με στηρίγματα πολιτικά και επιχειρηματικά)!

Συνεχίζεται …


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ