Η Alpha, ο Πόλσον, η Goldman Sachs και η τιμή της αύξησης

14/06/2021, 10:08
Η Alpha, ο Πόλσον, η Goldman Sachs και η τιμή της αύξησης

Έχει γίνει λόγος πολύς το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα μπες βγες του Αμερικάνου μεγαλοεπενδυτή Πόλσον στην αναγγελθείσα και αναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank.

Ο Πόλσον αφού «καθάρισε» τη μπουγάδα με την Τρ. Πειραιώς όπου αντιμετωπίσθηκε προνομιακά – και ορθώς εδώ που τα λέμε λόγω προϊστορίας – τώρα κακόμαθε και θέλει να επιβάλει τους δικούς του όρους όσον αφορά την αύξηση.

Γι αυτό και ξεκίνησε το παιχνίδι των διαρροών του μπες βγες που έφθασε μέχρι και την περίφημη Wall Street journal.

Επί του προκειμένου τώρα ο Πόλσον προσπαθεί να επιβάλει η αύξηση κεφαλαίου να πραγματοποιηθεί σε χαμηλή τιμή και ειδικότερα στα επίπεδα γύρω στο 0,80 ευρώ ανά μετοχή.

Με την άποψη αυτή, της χαμηλής τιμής αρχικά συντάχθηκε και ο συντονιστής της έκδοσης Goldman Sachs!

Όμως η Alpha δεν είναι Τρ. Πειραιώς, βάσει των δεδομένων και του τύπου της αύξησης που είναι υπέρ των παλαιών μετόχων!

Η διοίκηση της Alpha φέρεται να θεωρεί ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην αύξηση θα είναι μεγάλη, κάτι που δικαιολογεί υψηλότερη τιμή αύξησης γύρω στο 1 ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα ο Πόλσον άρχισε τις πιέσεις και κάνει παιχνίδι…

Όμως η αλήθεια είναι πως η δυναμική που αναπτύσσει η αύξηση κεφαλαίου είναι τεράστια και το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για συμμετοχή εντυπωσιακό!

Υπό αυτά τα δεδομένα η λογική της διοίκησης της Alpha δικαιώνεται απόλυτα και ο Β. Ψάλτης για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τις ηγετικές του ικανότητες που καταδεικνύονται μέσα από την πρόβλεψη των γεγονότων και την ορθή ανάλυση των δεδομένων.

Η Alpha αδιαμφισβήτητα προσελκύει πλήθος πανίσχυρων επενδυτών οπότε από όποια πλευρά και να το δει κανείς, το παιχνίδι των πιέσεων του Πόλσον αλλά και των κερδοσκοπικών κύκλων που διαχρονικά ταυτίζονται με το άνοιγμα short θέσεων πάει χαμένο…