Η εγκληματική οργάνωση της Folli Follie

19/06/2021, 23:01
Η εγκληματική οργάνωση της Folli Follie

Στενεύει ασφυκτικά ο κλοιός για όλα τα εγκληματικά στοιχεία εκείνα που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστικό στην απάτη της Folli Follie που συντάραξε το ελληνικό Χρηματιστήριο και κλόνισε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου, και οι προφανείς ευθύνες της στο σκάνδαλο, αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου, κάτω από την οποία ξεδιπλώνεται μια πυραμίδα συνεργών, συνενόχων, διευθυντικών στελεχών εγκληματικής οργάνωσης που στην κυριολεξία καταλήστεψε την Folli Follie και υφάρπαξε τα περιουσιακά της στοιχεία με τρόπο πρωτοφανή υπό την ένοχη ανοχή των αρμοδίων αρχών και των διοικήσεων των τραπεζών που έπαιξαν ύποπτο ρόλο!

Τα επώνυμα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης!

Η υπόθεση της παραπομπής σε δίκη του πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότση για παράβαση καθήκοντος αποτελεί απλώς το ορατό σκέλος της υπόθεσης όσον αφορά στο δίκτυο που στήθηκε γύρω από την απάτη της Folli Follie, το μέρος της εγκληματικής οργάνωσης που είναι εμφανές και η οποία απαρτίζεται από επώνυμα πρόσωπα της νομικής, χρηματιστηριακής, επιχειρηματικής και τραπεζικής αγοράς!

Ανώνυμες και επώνυμες επιστολές δίνουν κρίσιμα στοιχεία

Απόλυτα αξιόπιστες πηγές διαβεβαιώνουν ότι στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές έχουν καταφθάσει νέα στοιχεία, διά μέσου ανώνυμων αλλά και επωνύμων επιστολών, από πρόσωπα αποφασισμένα να σπάσουν τη σιωπή τους, τα οποία αποκαλύπτουν το εύρος και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διηύθυναν οι Κουτσολιούτσοι και στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν χρηματιστές, τραπεζίτες, ανδρόγυνα δικηγόρων και αετονύχηδες που εμφανίζονται ως επιχειρηματίες και οι οποίοι με δόλο από κοινού εξαπάτησαν τις τράπεζες, τους μετόχους, τους ομολογιούχους και το επενδυτικό κοινό!

Τραπεζίτες και χρηματιστές

Τραπεζίτες και χρηματιστές ενέχονται διότι εν γνώσει τους συμμετείχαν και συντόνιζαν αναδοχές, αυξήσεις κεφαλαίου, market making της Folli Follie και των Κουτσολιούτσων προσωπικά, ενώ όφειλαν να ελέγχουν τη χρήση και τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Τα νομικά ανδρόγυνα των συνηγόρων του διαβόλου εμπλέκονται σε παρακώλυση του ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές και υπουργεία, με δόλο, έχοντας γνώση της απάτης και σε συνέργεια με τους φυσικούς αυτουργούς!

Νταραβεριτζήδες και «πέραν πάσης υποψίας»

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο των ανώνυμων επιστολών που έχουν στα χέρια τους εισαγγελείς και ανακριτές, στην εγκληματική οργάνωση φέρονται να εμπλέκονται και νταραβεριτζήδες της πιάτσας που με δόλο και από κοινού υφάρπαξαν περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie εις βάρος των τραπεζών και του επενδυτικού κοινού!

Και στην κραυγαλέα αυτή υπόθεση που επίσης διερευνάται από τις ανακριτικές αρχές και μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί κλήσεις προς απολογία φέρονται να συμμετέχουν επιχειρηματίες «πέραν υποψίας», σοβαροφανείς και δήθεν ευυπόληπτοι, που από κοινού με τον Κουτσολιούτσο και με την ανοχή-συνέργια τραπεζιτών υφάρπαξαν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie εις βάρος των μετοχών, των ομολογιούχων και των συμφερόντων των τραπεζών!