Δουλειές με φούντες για την Aρχή Ξεπλύματος και το ΚΕΦΟΜΕΠ

19/08/2021, 12:46
Δουλειές με φούντες για την Aρχή Ξεπλύματος και το ΚΕΦΟΜΕΠ

Έχουμε γράψει για τις δουλειές με φούντες που έχουν προκύψει στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος όπου τα καρφώματα δίνουν και παίρνουν και οι καταγγελίες, βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, ανώνυμες και επώνυμες, διαδεχόμενες η μία την άλλη.

Καθώς η ιστορία των ανώνυμων κυρίως καταγγελιών αποτελεί τη νέα μόδα ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών όπου ο κάθε μεγαλόσχημος μέσω τρίτων προσώπων προχωρεί σε καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος εναντίον του κάθε ανταγωνιστή του ή προσώπου με το οποίο έχει διάφορες πάσης φύσης!

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το Radar.gr το τελευταίο διάστημα βγήκαν από το συρτάρι της Επιτροπής για το ξέπλυμα όπου ήταν θαμμένες επί Σύριζα, 2 υποθέσεις που αφορούν πρώτον την δράση ομογενούς επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, του οποίου ερευνάται μεταξύ άλλων ύποπτη κίνηση κεφαλαίων από Βενεζουέλα προς Μαϊάμι και από τις ΗΠΑ προς την Ζυρίχη!

Πέραν των αθρόων αγορών πολυτελών ακινήτων στις οποίες έχει προβεί σε Αθήνα, Κεφαλάρι, Φάληρο, Μύκονο και αλλού περιλαμβάνοντας ξενοδοχεία, βίλες, γραφεία!

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να έχουν εμπλακεί πολλοί και διάφοροι με παρεμβάσεις και επιρροές…

Δεύτερον, προβεβλημένου στοιχηματζή που μπαινόβγαινε επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου και είχε καταστεί ρουφιάνος και νταραβεριτζής της τότε εξουσίας!

Επιπροσθέτως, είναι ήδη γνωστό μέσα από τις στήλες του Radar.gr ότι μετά από ελέγχους των αρμοδίων φορολογικών αρχών και ειδικότερα της εφορίας μεγάλου πλούτου έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις 4 εφοπλιστές για πλήθος κινήσεων κεφαλαίων και πιθανή φοροδιαφυγή μεγάλου εύρους!

Στον ένα υπήρξε ντου σε σπίτι και γραφείο από συνεργεία των αρμοδίων αρχών που κατάσχεσαν από χαρτιά μέχρι σκληρούς δίσκους υπολογιστών.

Ο δεύτερος σχετίζεται με τεράστια φοροδιαφυγή που λάμβανε χώρα επί εποχής capital controls και παράνομη μεταφορά κεφαλαίων τρίτων στο εξωτερικό λαμβάνοντας προμήθεια 10% επί του μεταφερόμενου ποσού!

Ο τρίτος σχετίζεται με μεγάλες κινήσεις στο real estate, αποκτά ακίνητα παντού, από τα ελληνικά νησιά έως τις διεθνείς πρωτεύουσες μεγάλων χωρών, ενώ θεωρείται μπον βιβέρ με γάμους, διαζύγια και ξέφρενους ρυθμούς ζωηρός.

Ο τέταρτος θεωρείται και είναι πολύ ισχυρός τόσο στο χώρο των ναυτιλίας όσο και σε άλλους τομείς όπου δραστηριοποιείται και ο αδερφός του, όπως πχ τα media.

Οι πληροφορίες λένε πως η υπόθεση του ΚΕΦΟΜΕΠ πιθανόν να σχετίζεται με υπόθεση που είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ, ίσως όμως να είναι και καινούρια.

Επί του προκειμένου τώρα, στις μέρες μας, οι πληροφορίες λένε πως η αρχή για το ξέπλυμα διερευνά μετά από σχετικές καταγγελίες αλλά και στοιχεία που υπέπεσαν στην αντίληψη της, τον βίο και την πολιτεία δύο ακόμη επιχειρηματιών, εκ των οποίων ο ένας θεωρείται δυνατός στην αγορά με πολυσχιδή δραστηριότητα και ο δεύτερος μολονότι εμφανίζεται ότι δήθεν έχει υπόσταση και ειδικό βάρος, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες αποτελεί απλά έναν νταραβεριτζή που πουλάει υπηρεσίες….