Γιατί ο Χ. Καρώνης είπε όχι στα 1,7 δισ. της JP Morgan!

01/01/2022, 21:15
Γιατί ο Χ. Καρώνης είπε όχι στα 1,7 δισ. της JP Morgan!

Το success story της Viva Wallet, η Praxia, η επέκταση σε 26 χώρες και ο στόχος των 4 δισ.!!!

Όσοι παρακολουθούν εκ των έσω τις επιχειρηματικές εξελίξεις, ήξεραν πολύ καλά πόσο προβληματισμένος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της Viva Wallet, Χ. Καρώνης, ως προς την πρόταση εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρίας, που του είχε υποβάλει αντί του ποσού των 1,7 δισ. ευρώ η JP Morgan! Και μολονότι οι… απέξω έλεγαν πως το big deal θα κλείσει αντί ενός αστρονομικού ποσού, εντούτοις οι καλά γνωρίζοντες ήταν βέβαιοι πως ο οραματιστής και χαμηλών τόνων ιδρυτής της εταιρείας θα έλεγε τελικά όχι!

Καθώς στις προσωπικές του συζητήσεις, παρά το γεγονός ότι παραδεχόταν πως το ύψος του τιμήματος ήταν σε απόλυτα νούμερα ιλιγγιώδες, εξέφραζε τον προβληματισμό να «παραδώσει» τόσο νωρίς ένα επιχειρηματικό στοίχημα, που έχει τις προοπτικές μέσα από την επέκτασή του, να αξίζει σε λίγα χρόνια όχι 1,7 δισ., που προσφέρει σήμερα η JP Morgan, αλλά 3 και 4 δισ. ευρώ, μπορεί και παραπάνω!

Ενδεχομένως άλλος στη θέση του να μην το σκεφτόταν! Take the money and run, λένε στην πιάτσα ή «πούλα και μετάνιωνε» σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή θεώρηση των πραγμάτων… Ο Χ. Καρώνης, όμως, έχει το δικό του όραμα, που φιλοδοξεί να υλοποιήσει. Την επιθετική ανάπτυξη μέσα από την επέκταση σε 26 χώρες, μετά την απόκτηση της Praxia και την δημιουργία της Viva Bank!

Και πιστεύει ότι το όραμα αυτό θα αποφέρει τεράστιες υπεραξίες για τον ίδιο και τους μετόχους, όπως για παράδειγμα η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση που κατέχει την ώρα τούτη το 13% των μετοχών της Viva Wallet! Πολύ περισσότερες από το 1,7 δισ. που πρόσφερε ο διεθνής επενδυτικός οίκος, εκ των κορυφαίων του κόσμου!