Ελληνικό: Ζυμώσεις για «μοιρασιά» των έργων

30/01/2022, 19:57
Ελληνικό: Ζυμώσεις για «μοιρασιά» των έργων

Παρεμβάσεις «άνωθεν» με αφορμή το έργο των 370 εκατ. που βρίσκεται στη φάση διαπραγμάτευσης με την Lamda!

Μου λένε ότι, περίεργες πιέσεις και παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με τα έργα στο Ελληνικό και την εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία των 370 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στη φάση της προφορικής επαναδιαπραγμάτευσης των εργολάβων με τη διοίκηση της Lamda, μετά το άνοιγμα των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και τα έργα υποδομής του εμβληματικού επενδυτικού project!

Οι πληροφορίες λένε πως «παράγοντες» των υποδομών με αναφορές στα υψηλά στρώματα της εξουσίας, φέρονται να έχουν ατύπως εμπλακεί σε μια προσπάθεια «να τα βρουν» οι εργολάβοι μεταξύ τους και να «μοιράσουν» τις δουλειές στο Ελληνικό προκειμένου να αποτραπούν οι «χτυπημένες» προσφορές που θα οδηγήσουν σε συσσώρευση ζημιών για τους εργολάβους και σοβαρούς κινδύνους υλοποίησης των έργων για την Lamda και το Ελληνικό!

Νέα δεδομένα από την έκρηξη των τιμών στις πρώτες ύλες

Η λογική που την ώρα τούτη επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της αναθέτουσας εξουσίας και αρχής είναι πως τα έργα στο Ελληνικό είναι πολλά, «υπάρχει ψωμί» για όλους, τόσο που δεν θα έχουν οι εργοληπτικές εταιρίες την ικανότητα να το υλοποιήσουν!

Από την άλλη πλευρά, η έκρηξη των τιμών των πρώτων υλών και των οικοδομικών υλικών δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αγορά τα κόστη! Υπό αυτή την έννοια, οι «χτυπημένες» τιμές, οι μεγάλες εκπτώσεις που θα προκύψουν μέσα από τον ανταγωνισμό θα γυρίσουν μπούμερανγκ τόσο για τους εργολάβους όσο και για τα ίδια τα έργα!

Υπό αυτό το πρίσμα μεθοδεύεται η «μοιρασιά» που δεν θα εξαντλείται μόνο στο ένα έργο, αλλά στο όλον! Για να δούμε, οι εξελίξεις θα δείξουν κι εμείς θα καταλάβουμε…