ΧΑ: «Διορθώνει» τον νόμο φιάσκο για τις παραγραφές 5ετίας!

22/03/2022, 19:59
ΧΑ: «Διορθώνει» τον νόμο φιάσκο για τις παραγραφές 5ετίας!

Υπαναχώρηση Σταϊκούρα, με ισχύ της παραγραφής χρηματιστηριακών κακουργημάτων εφεξής και όχι αναδρομικά!

Μετά τον τεράστιο θόρυβο που προκάλεσαν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας, ο Υπ. Οικονομικών φέρεται να πρόσθεσε διάταξη στο νόμο για την Επ. Κεφαλαιαγοράς που βρίσκεται στο δρόμο προς ψήφιση στη Βουλή, με την οποία «διορθώνει» έστω σε ένα βαθμό την σκανδαλώδη αρχική ρύθμιση, βάσει της οποίας μείζονος σημασίας χρηματιστηριακά κακουργήματα, από εσωτερική πληροφόρηση έως υπεξαιρέσεις και ξεπλύματα μέσα από την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, οδηγούνταν σε παραγραφή!!!

Η 5ετής παραγραφή των χρηματιστηριακών κακουργημάτων οδηγούσε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ όλους τους απατεώνες του Χρηματιστηρίου, πάσης φύσεως λαμόγια, από υπόδικους χρηματιστές και τραπεζίτες έως επιχειρηματίες, δήθεν τεχνοκράτες και νταραβεριτζήδες κερδοσκόπους!

Και ήδη την ώρα τούτη στην Επ. Κεφαλαιαγοράς εκκρεμούν 6 τεράστιες υποθέσεις, που λόγω του ότι ήταν στοιβαγμένες και αραχνιασμένες σε συρτάρια και ντουλάπια, βρίσκονταν ένα βήμα πριν την παραγραφή, η οποία από την 10ετία κατεβαίνει στην 5ετία!

Ωστόσο με την διορθωτική πράξη ο υπουργός επιδιώκει να να βάλει τέλος στα σενάρια και τις φήμες για φωτογραφική διάταξη που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα και πλέον η 5ετής παραγραφή θα ισχύει εφεξής από την ψήφιση του νόμου και όχι αναδρομικά!

Τουλάχιστον κάτι είναι κι αυτό!

Να μην τη βγάλουν πάλι καθαρή τα λαμόγια που εξαπάτησαν μικρομετόχους και επενδυτικό κοινό!

Ας ψηφιστεί όμως πρώτα, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…