Η Macquarie ψάχνει deal στην Ενέργεια!

26/03/2022, 20:30
Η Macquarie ψάχνει deal στην Ενέργεια!

Η Τέρνα Ενεργειακή ανεβάζει τις αποτιμήσεις! Στο κάδρο των ξένων Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος και η Ιντρακάτ!

Όπως έχουμε αποκαλύψει σε ανύποπτη χρονική στιγμή, το επιτελείο της αυστραλιανής Macquarie έχει εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και μετά την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ, μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις στον κλάδο της Ενέργειας όπου …ψάχνει για το big deal ή έστω τη μετοχική συμμετοχή σε ισχυρή εταιρία του χώρου της ενέργειας και των πετρελαίων!

Ως γνωστόν, ο ενεργειακός κλάδος θεωρείται -και είναι- ο πιο ευνοημένος στην κρίση, καθώς η συγκυρία λόγω ακρίβειας, εκτίναξης των τιμών και Ουκρανικού διαμορφώνουν ένα πρωτοφανές επιχειρηματικό σκηνικό και ανατρέπουν όλα τα δεδομένα!

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο, παρά την πρόσκαιρη ανακοπή της ανοδικής τάσης λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσαν οι αόριστες εξαγγελίες για την έκτακτη εισφορά (που θα αποδειχθούν στην πράξη μια τρύπα στο νερό), ο κλάδος της Ενέργειας έχει κλέψει την παράσταση και την πρωτοκαθεδρία από τις τράπεζες και σέρνει το χορό της ανόδου.

Πέραν πάσης αμφιβολίας εκείνη που ξεχωρίζει χρηματιστηριακά είναι η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία «μαζεύεται» και με τη συμπεριφορά της ανεβάζει τις αποτιμήσεις!

Υπό αυτό το πρίσμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων και Ελλήνων επενδυτών έχουν μπει για πολλούς και διάφορους λόγους ο Ελλάκτωρ, η Μότορ Όιλ, τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ (παρά την διόρθωση), ο Μυτιληναίος και η Ιντρακάτ!