ΕΥΔΑΠ: Η συγκλονιστική κατάθεση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου στον Εισαγγελέα για το σκάνδαλο – μαμούθ με τις δικηγορικές εταιρείες!

15/04/2022, 10:51
ΕΥΔΑΠ: Η συγκλονιστική κατάθεση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου στον Εισαγγελέα για το σκάνδαλο – μαμούθ με τις δικηγορικές εταιρείες!

Σφίγγει ο κλοιός για τον Σαχίνη με βάση το πόρισμα - φωτιά! Η «συγκάλυψη» και η εκ νέου ανάθεση!!!

Την ώρα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης, «πήγε εκδρομή» στη Νέα Υόρκη (με τα έξοδα υποθέτω πληρωμένα από την κρατική επιχείρηση) για να λάβει μέρος στο Συνέδριο της Capital link, του καλού μου φίλου Νίκου Μπορνόζη, οι δικαστικές εξελίξεις γύρω από το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο των 21 εκατ. ευρώ με τις πλασματικές αμοιβές των δικηγορικών εταιρειών, τις μαϊμού διευθετήσεις – ρυθμίσεις και τα εικονικά bonus που κάποιοι αετονύχηδες έβαλαν στην τσέπη τους εις βάρος της Επιχείρησης (άνω των 3 εκατ. ευρώ) και του Ελληνικού Δημοσίου, είναι ραγδαίες!

Ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Βελισσάριος Χολής, ο οποίος έχει επιφορτιστεί της προανακριτικής διαδικασίας, κάλεσε ως μάρτυρα στην υπόθεση την κυρία Μαρίνα – Παναγιώτα Λιακοπούλου, Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, η οποία μαζί με την ελέγκτρια Ά Αγλαΐα Αναστασοπούλου συνέταξαν το πόρισμα ελέγχου για τις μαϊμού αμοιβές και διευθετήσεις των δικηγορικών εταιρειών, το οποίο και κατέθεσαν στη Διοίκηση της κρατικής επιχείρησης τον Ιούλιο του 2020!!!

Η Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, κυρία Λιακόπουλου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Οικονομικού Εισαγγελέα, στον οποίο και προσκόμισε το πόρισμα του σχετικού ελέγχου, διά μέσω του οποίου αποκαλύφθηκε εδώ και 1,5 χρόνο, το τεράστιο σκάνδαλο με τις δικηγορικές εταιρίες!!!

Ένα πόρισμα – φωτιά, το οποίο όπως κατέθεσε η κυρία Λιακοπούλου, αγνοήθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΕΥΔΑΠ κ. Σαχίνη και την διοίκηση του, οι οποίοι όχι μόνο δεν έλαβαν μέτρα (όπως αυτά που προτείνονταν στο πόρισμα αρμοδίως) αλλά αντιθέτως προέβησαν σε ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων με τις δικηγορικές εταιρείες, ουσιαστικά «νομιμοποιώντας» και «συγκαλύπτοντας» το σκάνδαλο!!!

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η κυρία Λιακοπούλου, η σοβαρότητα και η βαθιά γνώση των θεμάτων της οποίας έκαναν εντύπωση, υπερασπίστηκε της πιστότητας του σχετικού πορίσματος και μάλιστα δήλωσε προς τον εισαγγελέα ότι η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την προέτρεψε να μην πάει να καταθέσει μεμονωμένα, αλλά η θέση της να ενταχθεί σε μια κοινή απάντηση της ΕΥΔΑΠ προς την Οικονομική Εισαγγελία!

Η προσκόμιση του σχετικού πορίσματος στην Οικονομική Εισαγγελία από την κυρία Λιακοπούλου, Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΔΑΠ, έρχεται να επιβεβαιώσει την βασιμότητα των καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Δικαιοσύνη από Συλλόγους Εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση!

Και λαμβάνει χώρα σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναζητά να προσλάβει ελεγκτική εταιρία, η οποία θα συντάξει νέο πόρισμα για το σκάνδαλο με τις δικηγορικές αμοιβές.

Με αποτέλεσμα οι σύλλογοι των εργαζομένων να καταγγέλουν ότι σκόπιμα ο Σαχίνης και η παρέα του, των ιλιγγιωδών αμοιβών και των υψηλών bonus, προσπαθούν να «ακυρώσουν», υποτιμήσουν και υπονομεύσουν το πόρισμα της αρμόδιας Διεύθυνσης που τα «λευκά κολάρα» της ΕΥΔΑΠ έγραψαν επί 1,5 χρόνο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Καθίσταται πλέον αντιληπτό ότι σφίγγει ο κλοιός για τον Σαχίνη και την ανίκανη και επικίνδυνη Διοίκηση του, που βάσει της απόφασης του ΣτΕ, την οποία πραξικοπηματικά δεν εφαρμόζει ακόμη η κυβέρνηση, επί της ουσίας είναι παράνομη και δεν θα έπρεπε την ώρα τούτη να ασκεί δικαιοπραξία, όσον αφορά μία με το γράμμα του νόμου κρατική εταιρία!

Συνεχίζεται...