Από τα Σαλόνια στα Αλώνια: Έχασε 3-0 ο Χάρης Ηλιάδης | Σε Merrill Lynch, Rothschild και Morgan Stanley οι δουλειές του Δημοσίου | Το τέλος της παντοκρατορίας της Goldman Sachs!

Από τα Σαλόνια στα Αλώνια: Έχασε 3-0 ο Χάρης Ηλιάδης | Σε Merrill Lynch, Rothschild και Morgan Stanley οι δουλειές του Δημοσίου | Το τέλος της παντοκρατορίας της Goldman Sachs!

Πώς και γιατί η προνομιακή επενδυτική τράπεζα απώλεσε την κυριαρχία και μεταβλήθηκε σε ουραγό των εξελίξεων - Ο ρόλος των 3 αυξήσεων κεφαλαίου (ΔΕΗ, Alpha, Πειραιώς) και η χρηματιστηριακή βουτιά!

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Μέχρι πριν μερικούς μήνες, λιγότερο από χρόνο, όλοι μιλούσαν στην αγορά για την παντοκρατορία της Goldman Sachs η οποία κυριαρχούσε στις δουλειές του Δημοσίου και αποτελούσε τον προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας εμβληματικά project όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις κεφαλαίου της ΔΕΗ και των τραπεζών Alpha bank και Πειραιώς!

Με κεντρικό πρόσωπο τον Χάρη Ηλιάδη, έναν κατά κοινή αποδοχή και ομολογία ικανό τραπεζίτη, τον οποίο ο πρωθυπουργός προόριζε για διοικητή της Εθνικής στη θέση του Παύλου Μυλωνά, ο οποίος θεωρείται παλαιάς κοπής, κατά των αποκρατικοποιήσεων, των νέων επενδυτών και λάτρης του ξεπερασμένου μοντέλου των τραπεζών που οδήγησαν στο πρόσφατο παρελθόν στην έμμεση πλην σαφή χρεοκοπία τους!

Ωστόσο σήμερα, λίγους μόλις μήνες μετά, το κλίμα έχει αλλάξει!

Νέοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι και νέες πανίσχυρες τράπεζες έχουν αποκτήσει πια πρόσβαση στην κεντρική εξουσία παίρνοντας τις δουλειές του Δημοσίου, με την Goldman Sachs και τον Χάρη να μένουν στην απέξω!

Ίσως να φταίει η χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ και των 2 συστημικών τραπεζών Alpha και Πειραιώς, όπου η συμπεριφορά των ξένων θεσμικών που είχαν μπει στις αυξήσεις ήταν άθλια και κερδοσκοπική, βυθίζοντας τις μετοχές τους στο ΧΑ!

Ίσως πάλι να συντρέχουν άλλοι λόγοι, που δεν γνωρίζουμε.

Το γεγονός ωστόσο είναι ένα: ότι αντί της Goldman Sachs παρατηρούμε να κυριαρχούν Merrill Lynch- Bank of America, Rothschild και Morgan Stanley!

Και αντί του Χάρη να παίζουν μπάλα ο Θ. Βαμβακίδης, ο Κων. Κωστόπουλος, ο Ν. Ζαμπέτας και ο Θ. Γόντικας!

Σε ποδοσφαιρικούς όρους ο Χάρης, που ξαφνικά από τα σαλόνια βρέθηκε στα αλώνια, έχασε 3-0!