Μεγάλοι «χρηματιστηριακοί παίκτες» που είχαν «παίξει» την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20 «μπαίνουν» στην ΔΕΗ

Μεγάλοι «χρηματιστηριακοί παίκτες» που είχαν «παίξει» την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20 «μπαίνουν» στην ΔΕΗ

Έντονη φημολογία αναπτύσσεται εσχάτως σχετικά με χρηματιστηριακό ενδιαφέρον της μετοχής της ΔΕΗ από ισχυρούς χρηματιστηριακούς παίκτες, funds και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους!

Μου λένε ότι, «μεγάλοι παίκτες» που είχαν παίξει χρηματιστηριακά την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20 έχουν ξεκινήσει τις μεθοδικές και σταδιακές τοποθετήσεις τους στη μετοχή της ΔΕΗ κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Το συγκεκριμένο λόμπι των χρηματιστηριακών παικτών έρχεται να προστεθεί στο ήδη εκπεφρασμένο ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για τοποθέτηση μακροχρόνια στη ΔΕΗ αποκτώντας ποσοστό μέσα από την αγορά της τάξης του 10% τουλάχιστον.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι το CVC επιδιώκει να αυξήσει τη συμμετοχή του από το 10% που κατείχε στο 20% των μετοχών, ενώ η κυβέρνηση αρνήθηκε να του πωλήσει μετοχές στα 8 ευρώ όπου είχε γίνει προ μηνών η σχετική πρόταση!

Πάντως οι πληροφορίες λένε πως το CVC έχει ήδη ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή του και ίσως πλέον κινείται γύρω στο 13%- 14% των μετοχών της ΔΕΗ!

Την ίδια ώρα, 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες που έχουν ενασχόληση με τον χώρο της ενέργειας – και όχι μόνον- έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν το 10% των μετοχών της Δημόσιας Επιχείρησης, πιθανόν μέσα από placement ή μετά από νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ωστόσο όπως ήδη φημολογείται, αγοράζουν μέσα από το ταμπλό επιλεκτικά!