Δυναμική Νέας Εξουσίας για την κυβέρνηση με φόντο ελληνοτουρκικά, ενέργεια και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει λύσεις!

Δυναμική Νέας Εξουσίας για την κυβέρνηση με φόντο ελληνοτουρκικά, ενέργεια και την αδυναμία της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει λύσεις!

Η διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, με διορθωτικές κινήσεις και παροχή χρημάτων, δίνει πλεονέκτημα στον Μητσοτάκη - Οι απειλές Ερντογάν και η βαρύτητα που προσδίδει στον πρωθυπουργό η στήριξη των ΗΠΑ!

Παρά το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πλήττουν όλη την Ευρώπη δημιουργώντας στις κοινωνίες, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις συνθήκες ισοπέδωσης και εξαθλίωσης, το ζήτημα της ενέργειας και η διαχείρισή της αποτελούν ένα από τα όπλα στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η διαχείριση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης υπήρξε υποδειγματική από την κυβέρνηση, η οποία μοίρασε αφειδώς λεφτά και προέβη σε ενέργειες διορθωτικές που αποκατέστησαν αδικίες και κοινωνικά προβλήματα.

Επιπροσθέτως, είναι γεγονός πως η Ελλάδα δεν διαθέτει την βαριά βιομηχανία εκείνη που η ενεργειακή κρίση θα της προκαλέσει δυσεπίλυτα προβλήματα.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει ξεκάθαρα και από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κρίση και η ένταση στα ελληνοτουρκικά ευνοούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς από τη μία πλευρά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μετακινείται από το ζήτημα των παρακολουθήσεων στο μέτωπο της ελληνοτουρκικής κρίσης και των συνεχών προκλήσεων και απειλών από τον Ερντογάν, αφετέρου τού ενισχύουν την εικόνα, ως σύγχρονου, αξιόπιστου και σταθερού ηγέτη.

Την ίδια ώρα η διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τον Κ. Μητσοτάκη ενισχύει το πατριωτικό του προφίλ, γεγονός που του ανοίγει τον δρόμο για διείσδυση σε πιο λαϊκές, δεξιές και εθνικιστικές ομάδες και τάσεις, προκαλώντας ρήγμα και στην άκρα δεξιά!

Η βοήθεια και η στήριξη που απολαμβάνει την ώρα τούτη ο πρωθυπουργός από τον αμερικανικό παράγοντα είναι πρωτοφανής και σε κάθε περίπτωση τον εδραιώνει ως ηγέτη στα μάτια της κοινής γνώμης και του προσθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας!

Όπου, δυστυχώς, παρατηρείται βάσει των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων μια αδυναμία της αντιπολίτευσης να εκφέρει έναν νέο και σύγχρονο πολιτικό λόγο, απαλλαγμένο από ιδεοληψίες και λαϊκισμούς!

Και εδώ ακριβώς εστιάζεται το ζήτημα που καλείται να επιλύσει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί ευκρινώς πιο μοντέρνος, που αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και δεν βρίσκεται εγκλωβισμός στα μονοπάτια του παρελθόντος! Γιατί η Δημοκρατία χρειάζεται, έχει ανάγκη, από ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα βρίσκεται σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανέλθει στην εξουσία, όταν οι συνθήκες και οι καταστάσεις είναι ώριμες!