Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: «Και δεν έμεινε κανείς» ή αλλιώς «Οι 10 μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι - Οι διεθνείς λιμοκοντόροι, οι εκτελεστές συμβολαίων και η ανυπαρξία του ΤΑΙΠΕΔ!

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: «Και δεν έμεινε κανείς» ή αλλιώς «Οι 10 μικροί νέγροι» της Αγκάθα Κρίστι - Οι διεθνείς λιμοκοντόροι, οι εκτελεστές συμβολαίων και η ανυπαρξία του ΤΑΙΠΕΔ!

Ένας άφραγκος Ελληνοαμερικανός (με τη φωλιά του λερωμένη) και ένας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, που έχει δει καράβι μόνο σε φωτογραφίες είχαν πλευρίσει τα «κατακάθια» υπεράνω υποψίας και εκτόξευαν λάσπη παριστάνοντας τους νταβαντζήδες!

Υπόθεση που παραπέμπει στο περίφημο μυθιστόρημα αστυνομικού μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Οι 10 μικροί νέγροι» (με μεταγενέστερο τίτλο «Και δεν έμεινε κανείς») θυμίζει ο διαγωνισμός για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το οποίο αρχικό ενδιαφέρον είχαν επιδείξει καμία δεκαριά παράγοντες, επιχειρηματίες και συστήματα, στη συνέχεια οι 10 έμειναν επίσημα 4 και στο τέλος πρόταση στον διαγωνισμό υπέβαλαν μόνον 2!!!

Οπότε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και το Radar το προανήγγειλε – αποκάλυψε σε μια ακόμη σπουδαία δημοσιογραφική επιτυχία, ότι οδηγούμαστε στην ακύρωση του διαγωνισμού, σε μία επανάληψη – παρωδία του μυθιστορήματος της σπουδαίας Αγγλίδας συγγραφέως που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1939 στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Οι διεθνείς λιμοκοντόροι, οι «εκτελεστές συμβολαίων», τα «κατακάθια» υπεράνω υποψίας και το ΤΑΙΠΕΔ όπου ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον

Επί του προκειμένου τώρα, στο ανύπαρκτο και ακέφαλο ΤΑΙΠΕΔ όπου κάθε δωμάτιο έχει και τη δική του αυτόνομη εξουσία και όπου ως γνωστόν ο ένας δεν θέλει να βλέπει τον άλλον ούτε …ζωγραφιστό, ένα σύστημα διεθνών λιμοκοντόρων που έχει πλευρίσει με το αζημίωτο όλα τα κατακάθια (υπεράνω υποψίας) της ντόπιας πιάτσας, από σοβαροφανείς επικοινωνιολόγους μέχρι μεγαλοδημοσιογράφους – ερευνητές και «εκτελεστές συμβολαίων», συνεπικουρούμενους από «βαθιά λαρύγγια» του Μαξίμου που «είδαν φως και μπήκαν» και έπιασαν «δουλειά» αλά παλαιά (βρωμιές και νταραβέρια), κατάφερε να επιβάλει τη βούληση του!

Πρώτα έφαγαν τον Σαββίδη (δικαίως) και μετά «καθάρισαν» το τοπίο …

Πρώτα «έφαγαν» τον Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή τον ΟΛΘ, δικαίως! Και στη συνέχεια, μέσα από ένα ιδιότυπο κυνήγι Μαγισσών που παραπέμπει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, κατάφεραν μέσα από την λάσπη και τις διεστραμμένες κατασκευές και συρραφές άσχετων στοιχείων και δεδομένων που εκτόξευαν διά μέσω και ξένων εντύπων (παράλληλα με τα εγχώρια σκουπίδια) να αποτρέψουν τον συνέταιρο των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη όμιλο Κοπελούζου να κατέβει στον διαγωνισμό!

Ένας άφραγκος Ελληνοαμερικανός (με τη φωλιά του λερωμένη) και ένας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας που έχει δει καράβι μόνο σε φωτογραφία!

Ένας άφραγκος και ανεπάγγελτος Ελληνοαμερικανός που έχει τη «φωλιά του λερωμένη» στις ΗΠΑ (θα βγουν όλα αργά ή γρήγορα) παρέα με έναν γόνο εφοπλιστικής οικογένειας (που έχει δει καράβι μόνο σε φωτογραφίες) παριστάνουν ξαφνικά στην Ελλάδα του σήμερα τους νέους «νταβατζήδες» που κάνουν παιχνίδι από το παρασκήνιο, χρησιμοποιούν τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα (μέσα στην άγνοια και την ανυπαρξία του, που κάνει Dolce vita σε πάρτι, γάμους, τραπέζια και δεξιώσεις) και «χτυπάνε» μέσα από υπόγεια βρώμικα συστήματα του παρακράτους και της λούμπεν δημοσιογραφίας!

Ευτυχώς στο τέλος, η κυβέρνηση τους πήρε χαμπάρι! Κατάλαβε τι κουμάσια είναι και πως παράλληλα είχαν κατέβει στον διαγωνισμό με πολλά κενά στις προσφορές τους, με προβλήματα στις εγγυητικές ο ένας και χωρίς Port operator ο άλλος!

Και με νηφάλια σκέψη, ο Μητσοτάκης, που δείχνει ξανά ότι είναι πρωθυπουργός και δεν άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα, σήμανε το τέλος μιας γελοίας δήθεν διαγωνιστικής διαδικασίας!