Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και το Χίλτον και τώρα βλέπουν την αγορά πολυτελών ακινήτων να εκτινάσσεται

Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος βιάστηκαν να πουλήσουν σε χαμηλές τιμές τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και το Χίλτον και τώρα βλέπουν την αγορά πολυτελών ακινήτων να εκτινάσσεται

Σοβαροί κύκλοι του real estate κάνουν λόγο για αποτυχία εμπορικής πολιτικής, αδυναμία πρόβλεψης και ακατανόητη πρεμούρα για υπογραφές! Υπόλογοι στους μετόχους και συνεταίρους!

Για απόλυτη αποτυχία στην εμπορική πολιτική των διαμερισμάτων στον Πύργο του Ελληνικού και στο Χίλτον κάνουν λόγο έγκυροι και πολύ σοβαροί κύκλοι του Real Estate στη χώρα, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα υπερπολυτελή διαμερίσματα της Lamda Development και οι σούπερ κατοικίες του Χίλτον με θέα όλη την Αθήνα και την θάλασσα, πωλήθηκαν σε τιμές υπερβολικά χαμηλές με βάση τα δεδομένα που την ώρα τούτη διαμορφώνονται στην κτηματαγορά και το ράλι των τιμών των κατοικιών που επίκειται στις συγκεκριμένες περιοχές επί τη βάσει της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας και της μεταμόρφωσης της Αθηναϊκής Ριβιέρας στον Νότο!

Σε απλά λόγια η πιάτσα του real estate μιλάει για απόλυτη αποτυχία του Οδυσσέα Αθανασίου ο οποίος επέδειξε μια ακατανόητη πρεμούρα να προ πωλήσει διαμερίσματα σε τιμές που σήμερα θεωρούνται εξευτελιστικές και οι οποίες τιμές δεν συνάδουν ούτε με τα δεδομένα του σήμερα και του αύριο, αλλά ούτε και με τις τιμές των πρώτων υλών και οικοδομικών υλικών που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη ανεβάζοντας τουλάχιστον κατά 30% το κόστος κατασκευής!

Προφανώς η λανθασμένη αυτή πολιτική, καταδεικνύει αφενός μειωμένη αντίληψη των τάσεων του αύριο, αδυναμία πρόβλεψης, καθώς και υιοθέτηση των προτάσεων κακών συμβούλων ή ενδιάμεσων που είχαν έννομο συμφέρον από την πώληση των διαμερισμάτων, έστω και σε χαμηλότερες τιμές!

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που σε μια αδιανόητη για τα δεδομένα των καιρών πρεμούρα, έσπευσε να αποδεχτεί προτάσεις για αγορά των κατοικιών στο Χίλτον που φαντάζουν ασήμαντες και εξευτελιστικές σε σχέση με το περιβάλλον των τιμών που διαμορφώνεται!

Και ο Κωνσταντακόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί στον εαυτό του και στους συνεταίρους του! Οπότε πάλι καλά!

Ο Οδυσσέας Αθανασίου όμως θα πρέπει να απολογηθεί στους μετόχους του, πρώτον στον βασικό μέτοχο Σπύρο Λάτση και δεύτερον στο ευρύ επενδυτικό κοινό, ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρία!

Οπότε δεν είναι όλα καλά...