Στο στόχαστρο της Αρχής ξεπλύματος, του ΣΔΟΕ και της ΤτΕ, Ιδρύματα και ΜΚΟ όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις λεηλασίας δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος που κατευθύνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς!

Στο στόχαστρο της Αρχής ξεπλύματος, του ΣΔΟΕ και της ΤτΕ, Ιδρύματα και ΜΚΟ όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις λεηλασίας δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος που κατευθύνονται σε προσωπικούς λογαριασμούς!

Έχουν ήδη ζητηθεί από τις Αρχές λίστα με τα μέλη των ΔΣ των συγκεκριμένων Ιδρυμάτων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ενώ θα υπάρξει και έλεγχος των εγκαταστάσεων αλλά και των εσόδων εξόδων για εικονικές συναλλαγές!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι μια σειρά ιδρυμάτων και ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Στα συγκεκριμένα ιδρύματα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι συντελείται ένα όργιο λεηλασίας δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος.

Λειτουργούν ανεξέλεγκτα και με διάφορους τρόπους κατευθύνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις και τις δωρεές των ιδιωτών σε τραπεζικούς λογαριασμούς ελεγχόμενων εταιρειών και ιδιωτών που συνδέονται με τα ιδρύματα.

Η Αρχή για το ξέπλυμα έχει ζητήσει αναλυτικά τις καταστάσεις με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συγκεκριμένων ιδρυμάτων ενώ παράλληλα ο ΣΔΟΕ και η Τράπεζα της Ελλάδος θα ελέγξουν εξονυχιστικά τους λογαριασμούς.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί και στις εγκαταστάσεις των ΜΚΟ και των ιδρυμάτων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στα έσοδα και στα έξοδα και να διαπιστωθεί αν έχουν διενεργήσει εικονικές συναλλαγές.

Έλεγχος θα γίνει και στο προσωπικό που δηλώνουν ως εργαζόμενους γιατί υπάρχουν γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι στις μισθολογικές καταστάσεις καταχωρούν συγγενείς, φίλους και άσχετα πρόσωπα.

Μάλιστα, προνομιακές σχέσεις με ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου.

Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες οι οποίες δεν έκαναν το παραμικρό να ελέγξουν τις δραστηριότητες και τα οικονομικά στοιχεία μιας ΜΚΟ που εμφάνιζε κάθε χρόνο τζίρο από επτά έως ένδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Το καθεστώς ασυλίας που έχουν εξασφαλίσει διάφοροι προβεβλημένοι παράγοντες που στήνουν ιδρύματα, οδηγεί σε ένα όργιο παρανομιών.

Πολλά από αυτά έχουν γίνει πλυντήρια μαύρου χρήματος στα οποία όπως φαίνεται ρέει άφθονο χρήμα τόσο από κρατικές επιχορηγήσεις όσο και από τις δωρεές ιδιωτών.