Ο Κούτρας, τα ρέστα του και τα ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Κούτρας, τα ρέστα του και τα ισχυρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα τελευταία του χαρτιά, αν και αυτά δείχνουν… καμένα, παίζει ο Δημήτρης Κούτρας έτσι ώστε να προκαλέσει προβλήματα στην ΑΜΚ που εγκρίθηκε από την τελευταία ΓΣ της Intrakat.

Πριν από μερικά 24ωρα, δόθηκε το «πράσινο φως» για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ από τη γενική συνέλευση της Intrakat.

Παρά τις προσπάθειες για «τορπιλισμό» της επικείμενης ΑΜΚ, από την πλευρά του Δημήτρη Κούτρα, αυτή εγκρίθηκε και φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί, με την εταιρεία να μπαίνει σε μια νέα εποχή στην οποία θα επιστρέψει στη διεκδίκηση μεγάλων έργων.

Ήδη, όπως έγινε επίσημα γνωστό, η Intrakat θα επιχειρήσει να μπει στην Αττική Οδό με την κοινοπραξία BRISA-AUTO ESTRADAS DE PORTUGAL-RUBICONE BIDCO συμμετέχοντας με ποσοστό 30% σε αυτή.

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι η πλευρά Κούτρα παρά το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει αναβολή 20 ημερών στη Γενική Συνέλευση, εν τέλει δεν εμφανίστηκε σε αυτή και μάλιστα δεν καταψήφισε την πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία πέρασε με το 100% των ψήφων των παρισταμένων.

Ακόμα και ο εκπρόσωπος της πλευράς Κούτρα, ο οποίος εμφανίστηκε και εξέφρασε τις θέσεις του στη ΓΣ, ψήφισε υπέρ της ΑΜΚ.

Παρά τις θετικές εξελίξεις, όμως, στην Intrakat φαίνεται πως η πλευρά του Δημήτρη Κούτρα ακόμα επιχειρεί να προξενήσει προβλήματα.

Ο άλλοτε κραταιός εργολάβος επιχειρεί να βάλει νέα προσκόμματα και δεν διστάζει, σύμφωνα με γνώστες του κλάδου, να διαδίδει ακόμα και ψέματα για τη νυν διοίκηση της Intrakat τα οποία μάλιστα φιγουράρουν και σε κάποια δημοσιεύματα.

Γνωρίζοντας πως οι εποχές που ο Κούτρας με μια κίνηση άλλαζε τους κανόνες του παιχνιδιού στις κατασκευές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, πολλοί είναι αυτοί που απορούν για το από πού αντλεί την αισιοδοξία ότι μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις.

Η απάντηση είναι πως ο Δημήτρης Κούτρας συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πρωτοκλασάτα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία έχουν έντονη επιρροή ακόμα και στην ηγεσία του κόμματος.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Κούτρας ήταν τακτικός επισκέπτης του Μεγάρου Μαξίμου και είχε συχνά-πυκνά προσωπικές συζητήσεις με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Πληροφορίες θέλουν τις σχέσεις των δύο ανδρών να παραμένουν άριστες και τις συναντήσεις αυτές να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Κούτρα και Φλαμπουράρη, αφορούν κυρίως τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Αυτό που είναι απορίας άξιον, είναι το γιατί ο κ. Φλαμπουράρης έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις κατασκευές αλλά και τι συμβουλές δίνει στον κ. Κούτρα;

Η συναναστροφή των δύο μόνο ένα πράγμα μπορεί να δείχνει στην παρούσα φάση: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φτιάξει ένα νέο μαγαζί, αλλά με παλιά, υπερήλικα και φθαρμένα υλικά…