Η Εθνική Τράπεζα «σπάει» την συμφωνία με το Σύλλογο των εργαζόμενων και αναιρεί τα συμφωνηθέντα – «Τζάμπα» η υπεργασία και τα νυκτερινά

Η Εθνική Τράπεζα «σπάει» την συμφωνία με το Σύλλογο των εργαζόμενων και αναιρεί τα συμφωνηθέντα –  «Τζάμπα» η υπεργασία και τα νυκτερινά

«Ραντεβού στα τυφλά» η μετακίνηση των εργαζόμενων στη διεύθυνση καρτών- ΣΕΕΤ: Παράνομοι, αυθαίρετοι και καταχρηστικοί οι όροι εργασίας στη NΒG-Pay

Μια σοβαρή καταγγελία κατά την Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει η τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Παρόλο ότι αρχικά μεταξύ των δύο πλευρών είχε συμφωνηθεί ένα πλαίσιο για τους εργαζόμενους που μέσω της ICAP θα μετακινηθούν στην θυγατρική εταιρία των καρτών η διοίκηση της Τράπεζας αναιρεί τη συμφωνία και τους ζητά να υπογράψουν αβλεπί τη νέα σύμβαση.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα:

Αυτές τις ημέρες έχουν παραλάβει το κείμενο της ατομικής σύμβασης που θα κληθούν να υπογράψουν, οι συνάδελφοι που πρόκειται να μετακινηθούν στην Nbg-Pay, τη νέα εταιρεία που προέκυψε από την απόσχιση του acquiring της Δ/νσης Καρτών.

Οι όροι που περιλαμβάνονται στην σύμβαση είναι παράνομοι, αυθαίρετοι και καταχρηστικοί.

Αναφέρουμε, όλως ενδεικτικά:

  • Η αποζημίωση για υπερεργασία, εργασία τα Σάββατα, νυχτερινή εργασία, αλλά και εργασία Κυριακές και αργίες, συμψηφίζεται με τον μισθό του/της υπαλλήλου. Επομένως η Εταιρεία δεν θα πληρώνει επιπλέον αμοιβή για εργασία πέραν του ωραρίου.
  • Η ετήσια άδεια θα χορηγείται σύμφωνα με τις ανάγκες της Εταιρείας.
  • Ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να αποδεχθεί τον Κώδικα Δεοντολογίας της Εταιρείας και να συμμορφώνεται με τις τυχόν πολιτικές της Εταιρείας, χωρίς να τα έχει διαβάσει (!)
  • Ουδεμία αναφορά ή παραπομπή υπάρχει στην συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ ΣΥΕΤΕ και Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι μετά από εκτός από τους συγκεκριμένους ειδεχθείς όρους, στη σύμβαση αυτών των εργαζομένων συμπεριλαμβάνεται και ο όρος ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στην ΕΤΕ και πως οι πρώτοι 12 μήνες θα είναι δοκιμαστική περίοδος!

Η απάντηση ότι, ούτως ή άλλως, αν αυτά είναι παράνομα, θα μπορέσει να βρει ο εργαζόμενος το δίκαιο του στα δικαστήρια, δεν μπορεί να είναι απάντηση επιχειρήσεων που θέλουν να λέγονται υπεύθυνες, και επιδιώκουν τη βιωσιμότητά τους.