Αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ των εν Ελλάδι επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη!

Αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ των εν Ελλάδι επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη!

Οι προσχηματικές διαπραγματεύσεις του Ρώσου ολιγάρχη για ΟΛΘ και Open, η εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων και η επόμενη μέρα για Μακεδονία Παλλάς, Πόρτο Καρράς και ΠΑΟΚ!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η παραίτηση του Αρτούρ Νταβιτιάν από τον ΟΛΘ, προσώπου απόλυτης εμπιστοσύνης του Ρωσοπόντιου ολιγάρχη και CEO της Dimera, τον όμιλο των ελληνικών επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, αποτελεί την αρχή του τέλους για τη δράση του «εξαφανισμένου» μεγαλοεπιχειρηματία στη χώρα μας!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι άφαντος από τον Φεβρουάριο του 2020, πάνω από 3 χρόνια δηλαδή, κατά τη διάρκεια των οποίων ουδέποτε εμφανίστηκε δια ζώσης στη χώρα μας, παρά τις περί αντιθέτου προσπάθειες του συστήματος media που ελέγχει να πείσει την κοινή γνώμη!

Που διέρρεαν δήθεν ότι βρίσκεται σε βίλα στο Πόρτο Καρράς ή ότι φοβάται τον κορωνοϊό ή ακόμη ότι αντιμετωπίζει ζητήματα ασθενείας!

Η παραίτηση Νταβιτιάν έλαβε χώρα στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων αλλά και της απαίτησης της ΕΕ καθώς και του αμερικανικού παράγοντα, να μην μετέχουν Ρώσοι στη Διοίκηση των υποδομών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ! Δηλαδή να μη συμμετέχουν στα ΔΣ αεροδρομίων, τρένων και λιμανιών!

Καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα εταιρίας!

Επί του προκειμένου τώρα και ειδικά όσον αφορά τη χώρα μας, η Αμερικανική πρεσβεία έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την απομάκρυνση και πώληση των μετοχών του Ρώσου ολιγάρχη και επί χρόνια εκλεκτού του Πούτιν, τόσο από τον ΟΛΘ όσο και από τον τηλεοπτικό σταθμό Open!

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα εφαρμόσει τις σχετικές κυρώσεις στον Ιβάν Σαββίδη, καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης διαπραγματευόταν προσχηματικά την πώληση του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε δυο funds, ένα αμερικανικό και ένα σκωτσέζικο, ενώ εφέρετο ένα βήμα πριν τη συμφωνία με ελληνοαμερικανό επιχειρηματία από το χώρο του θεάματος για τον τηλεοπτικό σταθμό Open!

Στην πραγματικότητα όμως ο Ιβάν Σαββίδης κέρδιζε χρόνο ενόψει πολιτικών εξελίξεων!

Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί μεθοδεύουν την πλήρη και οριστική αποκαθήλωση Σαββίδη από τις επενδύσεις στη χώρα μας και ότι μετά τον ΟΛΘ και το Open θα ακολουθήσουν τα εμβληματικά ξενοδοχεία Μακεδονία Παλλάς και Πόρτο Καρράς!

Όσο για το ιδιοκτησιακό μέλλον του ιστορικού ΠΑΟΚ, το μέλλον φαντάζει εντελώς αβέβαιον…