Βαρύ το κλίμα για τον Μυλωνά της Εθνικής στο Μαξίμου - Βλέπει την έξοδο;

Βαρύ το κλίμα για τον Μυλωνά της Εθνικής στο Μαξίμου - Βλέπει την έξοδο;

Οι πληροφορίες λένε πως οι σχέσεις του στενού πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τραπεζίτη έχουν διαρραγεί καθώς ο Π. Μυλωνάς φέρεται να μην προώθησε σοβαρά αναπτυξιακά σχέδια, υπονομεύοντας την κυβέρνηση!

Πολύ βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το πρόσωπο του Παύλου Μυλωνά, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής τράπεζας, ο οποίος φέρεται να έχει απωλέσει οριστικά τα στηρίγματα του στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Π. Μυλωνάς σε μεγάλο βαθμό είχε αυτονομηθεί, με αποτέλεσμα «τα έργα και οι ημέρες του» να προβληματίζουν τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας που φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος μαζί του!

Λέγεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση και ειδικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι δυσαρεστημένο με τον κ. Μυλωνά διότι κυρίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν προώθησε μείζονος σημασίας επιχειρηματικά – αναπτυξιακά σχέδια, καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία και το κλίμα που θα διαμορφωνόταν κατ’ επέκταση στον κόσμο της αγοράς προεκλογικά!

Επιπροσθέτως ο κ. Μυλωνάς φέρεται να κωλυσιέργησε σκόπιμα (όπως του καταλογίζουν) σε χρηματοδοτήσεις μείζονος σημασίας επιχειρηματικών σχεδίων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μείζον ζήτημα στην χρηματιστηριακή – και όχι μόνο- αγορά και μάλιστα σε μια περίοδο προεκλογική, επί της ουσίας υπονομεύοντας την κυβέρνηση!

Σε κάθε περίπτωση ο κύκλος του Μυλωνά κλείνει στην Εθνική και πλέον ο έμπειρος τραπεζίτης βλέπει την έξοδο, δεδομένου ότι στο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι το success story της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής δεν μπορεί επουδενί να υλοποιηθεί με τον ευθυνόφοβο τραπεζίτη στο τιμόνι της!