Από λάθος σε λάθος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του Ιουνίου – Κυρίαρχη η ΝΔ εξακολουθεί να βάζει την ατζέντα στο δημόσιο διάλογο!

Από λάθος σε λάθος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του Ιουνίου – Κυρίαρχη η ΝΔ εξακολουθεί να βάζει την ατζέντα στο δημόσιο διάλογο!

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποτυγχάνουν να βρουν το δικό τους βηματισμό και βάζουν στην ατζέντα άκαιρα ζητήματα με άγαρμπο τρόπο, που ακόμη και περίεργος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δέκα μόλις μέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου οι οποίες αποδείχθηκαν «υγιεινός περίπατος» για την ΝΔ οδυνηρή ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ και απλή επιβίωση για το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να αποτυγχάνουν για μια ακόμη φορά επιχειρώντας να βρουν το δικό τους βηματισμό προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ηλίου φαεινότερο γίνεται αυτό από το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν κατορθώνουν να θέσουν τα βασικά θέματα της εκλογικής ατζέντας και αφήνουν να «κάνει παιχνίδι» το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι τρεις μόλις εβδομάδες πριν τις νέες εκλογές οι οποίες και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της χώρας την επόμενη τετραετία τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται να αμύνονται αδυνατώντας να περάσουν τις όποιες θέσεις τους στην κοινή γνώμη.

Αντί να θέσουν ως προτεραιότητα τις κυρίαρχες γραμμές των εκλογικών τους προγραμμάτων, βάζουν στην ατζέντα άκαιρα ζητήματα με άγαρμπο τρόπο, που ακόμη και περίεργος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από προχθές βομβαρδίζει την κοινή γνώμη με το πρόβλημα που θα προκύψει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών.

Έτσι, μετά την αποκάλυψη του «Σχεδίου Κατρούγκαλου» το οποίο το κόμμα πλήρωσε πολύ ακριβά στις εκλογές του Μαΐου για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του εισοδήματός τους, έβγαλε στην επιφάνεια το ενδεχόμενο διακοπής περίθαλψης των μην ενεργών ασφαλιστικά ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην προσπάθειά του αυτή, παρουσιάζει ακόμη και ευνοϊκές ρυθμίσεις για την ασφαλιστική ικανότητά τους -που και ο ίδιος ψήφισε- σαν δήθεν εχθρικές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με έκτακτη ρύθμιση που ψήφισε το 2022 και εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά φέτος έχει δώσει στους ελεύθερους επαγγελματίες αφενός παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι τις 31 Μαΐου και αφετέρου δυνατότητα ασφαλιστικής ικανότητας για όλο το χρόνο με ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως οφειλών.

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, που τέθηκε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος ξέχασε ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ., στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες.

Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό ισχύει και μόνο.

Πάμε και στο ΠΑΣΟΚ: Υπήρχε λόγος για παράδειγμα ο Παναγιώτης Δουδωνής επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Μάϊου να αναδείξει το ζήτημα της φορολόγησης των μερισμάτων;

Από το πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αυτό έπρεπε να ξεχωρίσει και να προβάλλει;

Το κόμμα του έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και βρήκε αυτό το σημείο να βάλλει στην ημερήσια διάταξη.

Δεν έχει άλλες πιο φιλολαϊκές θέσεις, δεν μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα των μικρομεσαίων και τις δυσκολίες πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα;

Σήμερα το πρωί είχαμε και νέο κρούσμα: Έτερος φιλόδοξος νέος πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Παραστατίδης τάχθηκε υπέρ του ΕΝΦΙΑ, δηλώνοντας ότι αυτός ο άδικος φόρος, που αφορά περιουσιακά στοιχεία που πολλές φορές δεν αποδίδουν, δεν πρέπει μόνο να καταργηθεί αλλά και να ενισχυθεί!

Τι δείχνουν όλα αυτά; Ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει πολύ σύντομα να ξαναδούν τον τρόπο προσέγγισης των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αν πράγματι επιδιώκουν να μην ενδυναμωθεί περαιτέρω η ΝΔ και να κυριαρχήσει απόλυτα στην εγχώρια ελληνική πολιτική σκηνή πρέπει να αρχίσουν να αναδεικνύουν εκείνα τα σημεία του προγράμματός τους, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν νέους ψηφοφόρους.

Πρωτίστως αυτό θα είναι καλό για τη δημοκρατία και την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών…