Ιδού η συμφωνία Σαββίδη- Κοκλώνη για το Open – Ο παρουσιαστής – παραγωγός αναλαμβάνει όλο το πρόγραμμα του καναλιού, με εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων που το κρατά ο Ρωσοπόντιος ολιγάρχης

Ιδού η συμφωνία Σαββίδη- Κοκλώνη για το Open – Ο παρουσιαστής – παραγωγός αναλαμβάνει όλο το πρόγραμμα του καναλιού, με εξαίρεση το δελτίο ειδήσεων που το κρατά ο Ρωσοπόντιος ολιγάρχης

Option αγοράς μετά από 3 χρόνια στην τιμή των 70 εκατ. ευρώ κρατά ο Κοκλώνης, που θα πάρει ως προμήθεια το 3% του τελικού ποσού αν το Open πωληθεί σε τρίτο!

Την παραγωγή και το κόστος όλου του προγράμματος του Open εκτός από το δελτίο ειδήσεων που παραμένει στα χέρια Σαββίδη, αναλαμβάνει ο παραγωγός- παρουσιαστής- επιχειρηματίας Ν. Κοκλώνης, με ταυτόχρονη ανάληψη του συνόλου της διαφήμισης, πλην εκείνης που αφορά το ενημερωτικό – ειδησεογραφικό πρόγραμμα!

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές μεταξύ Κοκλώνη,(ο οποίος εμπλέκεται μέσω της περίφημης εταιρίας Barkingwell media που ελέγχεται από την Αρχή για το ξέπλυμα και μάλιστα έχουν υπάρξει οι σχετικές δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών μετά από απόφαση του κυρίου Χ. Βουρλιώτη) και Σαββίδη έχει υπάρξει τελική συμφωνία η οποία προβλέπει τα εξής:

Ο Ν. Κοκλώνης αναλαμβάνει την παραγωγή και την εκμετάλλευση όλου του προγράμματος του Open με εξαίρεση το ενημερωτικό πρόγραμμα – δελτίο ειδήσεων, το οποίο κρατά ο Ρωσοπόντιος ολιγάρχης προκειμένου να ελέγχει την «γραμμή» και την πολιτική – γεωπολιτική κατεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού!

Η συμφωνία αφορά τρία χρόνια, στην εκπνοή των οποίων ο Ν. Κοκλώνης θα έχει δικαίωμα προτίμησης αγοράς του καναλιού στην τιμή των 70 εκατ. ευρώ!

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν το Open πωληθεί σε τρίτον σε τιμή άνω των 70 εκατ. ευρώ, ο Ν. Κοκλώνης θα δικαιούται ως προμήθεια το 3% του συνολικού ποσού!

Λέγεται ακόμη, χωρίς να δύναται να επιβεβαιωθεί σχετικά ότι ο Ν. Κοκλώνης προσέφερε στον Σαββίδη το ποσόν των 60 εκατ. ευρώ για αγορά του τηλεοπτικού σταθμού και εκείνος αρνήθηκε!

Σημειώνεται ωστόσο, ότι όπως είχε αποκαλύψει προ μηνός το Radar, η μόνη πρόταση εξαγοράς του Open που είχε στα χέρια του ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτή του Ant1 αντί του ποσού των 20 εκατ. ευρώ και την ανάληψη χρεών ύψους 16 εκατ. ευρώ!

Οι ίδιες πηγές ακόμη αναφέρουν ότι ο φάκελος πώλησης του Open έφτασε και στους μετόχους και την διοίκηση του Star, που δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και φέρονται να επέστεψαν πίσω τον σχετικό φάκελο αυθημερόν!