H νέα BMW 5 θα είναι και αμιγώς ηλεκτρική

31/03/2023, 22:20
H νέα BMW 5 θα είναι και αμιγώς ηλεκτρική

Τον Οκτώβριο του 2023 είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα της όγδοη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan. Και αναφέρουμε τη νέα 5 Sedan καθώς η i5 Touring (η station - wagon δηλαδή) θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2024.

H πρώτη γενιά της BMW σειρά 5 παρουσιάστηκε το 1972 και από τότε μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατομμύρια μονάδες έχουν εξέλθει από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαυαρία.

Το νέο μοντέλο σύμφωνα με την πολιτική της γερμανικής εταιρίας αναμένεται να είναι πιο δυναμικό και πιο άνετο υπογραμμίζοντας μια φρέσκια ερμηνεία της χαρακτηριστικής κομψής σπορ σιλουέτα της. Η νέα σειρά 5 για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρική υπό την ονομασία i5. Το νέο μοντέλο έχει αναπτυχθεί σε μια πλατφόρμα που μπορεί να προσφερθεί από αμιγώς ηλεκτρικές και plug - in hybrid εκδόσεις, έως με κινητήρες βενζίνης και diesel συνδυάζοντας ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Με τα ίδια ακριβώς μηχανικά σύνολα θα κινείται και η 5 Touring που κι αυτή για πρώτη φορά θα διατίθεται ως ηλεκτρική. Φυσικά για τους φίλους των επιδόσεων η BMW δεν θα τους χαλάσει το χατίρι καθώς ετοιμάζονται οι performance εκδόσεις με το χαρακτηριστικό αρχίγραμμα «Μ» που υπογραμμίζει όλες τις ειδικές –ισχυρές– εκδόσεις του γερμανικού εργοστασίου.

Και για τους φανατικούς των στατιστικών στοιχείων να αναφέρουμε ότι η BMW παγκοσμίως πούλησε γύρω στα 2.4 εκατομμύρια αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, 202.000 μοτοσυκλέτες με το ανθρώπινο δυναμικό να αποτελείται από 149.475 άτομα.