Kimera EVO37 Paula: Αποκλειστικά για συλλέκτες

06/04/2023, 21:53
Kimera EVO37 Paula: Αποκλειστικά για συλλέκτες

Η νέα «ισπανική» κόκκινη Kimera EVO37 φέρει την ονομασία «Paula»

Με τον αριθμό παραγωγής 002, σε σύνολο 37, η Kimera EVO37 Paula ταξίδεψε στην Ισπανία με τελικό προορισμό τον Ισπανό ιδιοκτήτη -επιχειρηματία Τέο Μάρτιν. Η Kimera EVO37 Paula φέρει κόκκινη απόχρωση και φινίρισμα από ανθρακόνημα, όπως ακριβώς και στο εσωτερικό.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, στο Ινστιτούτο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Μαδρίτη, που δημιουργήθηκε και ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Μάρτιν. Το ινστιτούτο εκπαιδεύει τους μηχανικούς του αύριο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είναι ένα πραγματικό λίκνο πάθους για δύο και τέσσερεις τροχούς.

Όπως επισημαίνει η Kimera, ο Μάρτιν ήταν μεταξύ των πρώτων πέντε πελατών που πίστεψαν στην ιδέα EV037, βασισμένη στη θρυλική Lancia 037, ακόμα και όταν ήταν απλώς ένα σκίτσο σε ψηφιακή μορφή. Σήμερα ο ξεχωριστός Ισπανός ιδιοκτήτης βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της, η οποία όπως όλα τα άλλα αυτοκίνητα αυτής της πολύ περιορισμένης σειράς φέρει γυναικείο όνομα.

Η νέα «ισπανική» κόκκινη Kimera EVO37 φέρει την ονομασία «Paula». Paula ονομάζεται η εγγονή του ιδιοκτήτη, και αυτό το όνομα έδωσε ο Τέο στην serielimitata Kimera EVO37. Όπως όλα τα Kimera EVO37, έτσι και η «Paula» κινείται από 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2,1 λίτρων twin-turbo απόδοσης 505 ίππων με 550 Nm ροπής με τον Μίκι Μπιαζιόν, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι 1988-1989 με 17 νίκες, τρεις στο Ράλι Ακρόπολις 1988-1989-1993, να έχει υποστεί το βάρος της εξέλιξης, ενώ εταιρίες, όπως Pirelli, Ohlins, Brembo, Sparco, υπογράφουν με τα διάφορα εξαρτήματα που έχουν προμηθεύσει την εταιρία.

Η Kimera EVO37, λοιπόν, συνεχίζει να συναρπάζει. Αφού ικανοποίησε τους πρώτους πελάτες στην Ολλανδία, στην Ελβετία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μάρκα από το Κούνεο στη Βόρεια Ιταλία ετοιμάζει να παραδώσει την Kimera EVO37 Edda.

Η επόμενη στην παραγωγή Kimera EVO37 θα φέρει την ονομασία «Edda» προς τιμήν του Ένιο Μορικόνε, του Ιταλού συνθέτη και ενορχηστρωτή, ο οποίος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες.