Πετρέλαιο: Πτώση στις διεθνείς τιμές λόγω OPEC

26/04/2021, 23:17
Πετρέλαιο: Πτώση στις διεθνείς τιμές λόγω OPEC

Πτωτικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα, Μ.Δευτέρα, λόγω της στάσης αναμονής που τηρούν οι traders, ενόψει αποφάσεων για το πώς θα κινηθούν οι χώρες του OPEC, λόγω της ανόδου των κρουσμάτων COVID 19 στην Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες.

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου, παραδόσεως Ιουνίου, μειώθηκε κατά 23 σεντς ή 0,4%στα 61,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το Brent Ιουνίου υποχώρησε 46 cents ή 0,7% στα 65,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, διευρύνοντας έτσι τις σωρευμένες απώλεις που είχε ως την προηγούμενη Παρασκευή.

Ορισμένοι αναλυτές της αγοράς προειδοποιούν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης, αναγκάζοντας τον Οργανισμό να καθυστερήσει τις σχεδιασμένες αυξήσεις στην παραγωγή του.

Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) πραγματοποίησαν σήμερα μια τεχνική συνεδρίαση ενόψει της τακτικής συνεδρίασης την Τετάρτη. Ο γενικός γραμματέας του OPEC, Mohammad Barkindo αναφέρθηκε στη βελτίωση των προοπτικών αν και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που απαιτούν εγρήγορση και παρακολούθηση.

Η τεχνική επιτροπή του Οργανισμού κράτησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για την πορεία της ζήτησης, αν και προειδοποίησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από την Ινδία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Σε σημερινή τους αναφορά, , αναλυτές της RBC Markets εκτιμούν ότι είναι πιθανό ο OPEC+ να "συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις στην παραγωγή και να δεσμευτεί να παραμείνει σε επιφυλακή και ετοιμότητα να αντιδράσει αν μεταβληθούν οι συνθήκες στην αγορά".