Αρνητική διάθεση στις αγορές της Ευρώπης

23/03/2021, 11:45
Αρνητική διάθεση στις αγορές της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν από το υψηλό έτους σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς το νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού και το νέο lockdown στη Γερμανία αύξησε τους φόβους για βραδεία οικονομική ανάκαμψη από το σοκ της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,52% στις 11.30 ώρα Ελλάδος καθώς ο νέος γύρος κυρώσεων που στόχο έχει την Κίνα έπληξε τις ασιατικές αγορές.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,48% αφού η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε χθες παράταση του lockdown έως τις 18 Απριλίου και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες κατά τις διακοπές του καθολικού Πάσχα.

Ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία επίσης αυξήθηκε παρά την έναρξη ενός τρίτου lockdown, ενώ η Αυστρία ανέβαλε το εκ νέου άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν πτώση, με την IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, την easyJet και την ταξιδιωτική εταιρία TUI να καταγράφουν πτώση μεταξύ του 2% και του 3%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 υποχωρεί κατά 0,36% στις 6.699 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,62% στις 5.931 μονάδες.