Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις εν μέσω ελπίδων για οικονομική ανάκαμψη

21/04/2021, 17:35
Νέα Υόρκη: Ανοδικές τάσεις εν μέσω ελπίδων για οικονομική ανάκαμψη

Ανοδικά κινούνται σήμερα, Τετάρτη, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την διήμςρη πτωτική τους πορεία, καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισγμένων και επιστρέφουν τα σενάρια μερί επιστροφής σε πορεία οικονομικης ανάκαμψης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,52$, στις 33.998,81 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 διαμορφώνεται στις 4.148,80 μονάδες, με άνοδο 0,32%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,24%, στις 13.816,53 μονάδες.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 24 κινούνται με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Dow, ΙΒΜ και Visa, ενώ των απωλειών εκείνες των Walt Disney, Apple, Johnson&Johnson.

H μετοχή της Netflix καταγράφει μεγάλη πτώση, ,περίπου 8% καθώς τα στοιχεία για τους νέους συνδρομητές ήταν απογοητευτικά. Περίπου 3,98 εκατομμύρια συνδρομητές έκαναν εγγραφή στο Netflix από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 6,25 εκατομμύρια νέους συνδρομητές (Refinitiv). Πριν από ένα χρόνο, το Netflix είχε προσθέσει έναν αριθμό-ρεκόρ 15,8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μικρή άνοδο σημειώνει και η μετοχή της United Airlines. Η μετοχή κατέγραψε μεγάλη πτώση, 8%, την Τρίτη καθώς η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών και τόνισε ότι ο τομέας των διεθνών ταξιδιών θα αργήσει να ανακάμψει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι θα αυξήσει τις συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών στο 80% των χωρών της υφηλίου, προσθέτοντας ότι η πανδημία αποτελεί ένα «άνευ προηγουμένου κίνδυνο για τους ταξιδιώτες».

Από την πλευρά της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον πετρελαϊκό κλάδο Halliburton Co. ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο, ενώ η Baker Hughes Co. κατέγραψε ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, αν και σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών η Middleby Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Welbilt Inc. με την αξία της συναλλαγής να φτάνει τα 4,3 δισ. δολ.