Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος μετά το Beige Book

02/06/2021, 23:48
Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος μετά το Beige Book

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τετάρτη καθώς το επενδυτικό κοινό προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, που περιέχονται στο Beige Book της Fed, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% κλείνοντας στις 34.600,37 μονάδες και καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,14% στις 4.208,12 μονάδες, κοντά στα ιστορικά υψηλά του επίπεδα. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που παρουσίασε μεταβολές στα πρόσημά του κατά τη συνεδρίαση, έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 13.756, 33 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται αρκετά κοντά στα ιστορικά τους υψηλά επίπεδα. ρεκόρ. Ο Dow Jones και ο Nasdaq βρίσκονται 1,4% και 3,2% κάτω από τα ρεκόρ τους, αντιστοίχως.

Στις επιμέρους μετοχές η φρενίτιδα που είχε ξεσπάσει σήμερα για τη μετοχή της AMC Entertainment οδήγησε αρκετές φορές στην αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου, που κατέγραφε άνοδο ακόμη και άνω του 100%. Περισσότερα από 500 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, αριθμός εντυπωσιακά υψηλότερος από τον μέσο όρο των 30 ημερών που είναι 143 εκατομμύρια μετοχές, όπως μεταδίδει το CNBC.

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου σημείωσαν και πάλι καλύτερες επιδόσεις από την ευρύτερη αγορά την Τετάρτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να κινούνται ανοδικά, καταγράφοντας υψηλό 2 και πλέον ετών. Οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ ενισχύει τη ζήτηση για το αργό, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια και άλλα assets που σχετίζονται με τον κλάδο των ταξιδιών.

Η Occidental Petroleum πρόσθεσε σχεδόν 2,7% και η Marathon Oil σημείωσε άνοδο 0,9%. Ο ευρύτερος δείκτης Energy Select Sector SPDR ETF σημείωσε άνοδο πρόσθεσε 1,8%.

Όπως αναφέρεται στο Beige Book , η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε συνολικά με "μέτριο ρυθμό", ωστόσο αυτός ήταν ταχύτερος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Τονίζει ακόμα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ενώ και η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε παρά τις σημαντικές προκλήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, η έκθεση επισημαίνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να αυξάνονται καθώς τόσο οι τιμές εισροών όσο και οι τιμές πώλησης κινήθηκαν ανοδικά.

Οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στην έκθεση του Μαΐου για την αγορά εργασίας που αναμένεται να δημοσιευθεί έως την Παρασκευή.

=

Στο μεταξύ, η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται στις ΗΠΑ, με τον κινητό μέσο επτά ημερών για τα νέα κρούσματα να κατρακυλά 45% σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι New York Times. Οι θάνατοι έχουν υποχωρήσει 44% και οι νοσηλείες κατά 22%.

Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμών Αμερικανών φτάνει πλέον τα 135,9 εκατ. άτομα ή το 40,9% του συνολικού πληθυσμού.