Wall Street: Η νευρικότητα λόγω της αναμονής του πληθωρισμού οδήγησε σε πτώση

09/06/2021, 23:35
Wall Street: Η νευρικότητα λόγω της αναμονής του πληθωρισμού οδήγησε σε πτώση

Με πτώση έκλεισαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λόγω το κλίμα της νευρικότητας που επικρατεί εξ αιτίας της αναμονής των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την πιθανή αντίδραση της Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,44%, στις 34.446,81 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης μ S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,20%, κλείνοντας στις 4.218,79 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε μικρές απώλειες 0,09%, κλείνοντας στις 13.911,75 μονάδες.

Οι κλάδοι των βιομηχανικών αγαθών και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατέγραψαν τις περισσότερες απώλειες μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500, "σύρωντας" μαζί τους χαμηλότερα την ευρύτερη αγορά.

Μεταξύ των 30 μετοχών που συνθέτουν τον δείκτη Dow Jones, οι κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Merck, Johnson & Johnson, Amgen, ενώ των απωλειών εκείνες των Caterpillar, Boeing, American Express.

Η "φρενίτιδα Reddit" συνεχίστηκε και σήμερα, με τους μικροεπενδυτές που συντονίζονται μέσω φόρουμ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να επικεντρώνονται στη μετοχή της Clean Energy Fuels, οδηγώντας τη μετοχή της σε άλμα 31%. Η μετοχή της Clover Heath, που στο ίδιο πλαίσιο είχε κερδίσει 85% στην προηγούμενη συνεδρίαση, υποχώρησε κατά 23% την Τετάρτη.

Αναλυτές στην Wall Street θεωρούν ωστόσο ότι, σε αντίθεση με τη φρενίτιδα του Ιανουαρίου, η οποία είχε ως επίκεντρο τη μετοχή της GameStop, η τρέχουσα δεν αναμένεται να έχει ευρύτερη επίδραση στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Target Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 32,4% στα 90 cents ανά μετοχή από 68 cents.

Η Marqeta Inc. τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στα 27 δολ. ανά μετοχή, πολύ πιο πάνω από την αρχική εκτίμηση. Οι μετοχές της Marqeta θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται σήμερα στον δείκτη Nasdaq με το σύμβολο "MQ".

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν τογια τον Μάιο να ανέρχεται στο 4,7%, από 4,2% τον Απρίλιο, ο οποίος αποτελούσε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης τιμών από το 2008.

Το άλμα του πληθωρισμού συντηρεί τον προβληματισμό για τις αντοχές της Fed να διατηρεί την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.