Wall Street: Ράλι ανόδου λόγω Fed - Θετικά γύρισε η εβδομάδα

23/09/2021, 23:32
Wall Street: Ράλι ανόδου λόγω Fed - Θετικά γύρισε η εβδομάδα

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, επηρεασμένοι θετικά από τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ αλλά και από την άμβλυνση της κρίσης στον τομέα του real estate και των κατασκευών στην Κίνα, λόγω της υπόθεσης της Evergrande. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,48%, στις 34.764,82 μονάδες, που αποτελεί την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, κατέγραψε και αυτός ισχυρά κέρδη 1,2% και έκλεισε στις 4,448,98 μονάδες, σημειώνοντας επίσης την καλύτερη επίδοσή του από τις 20 Ιουλίου.

Ο τεχνολογικός Nasdaq πέρασε εκ νέου το "ψυχολογικό φράγμα" των 15.000 μονάδων σημειώνοντας κέρδη 1,04%, κλείνοντας στις 15.052 μονάδες.

Αξιοσημείωτη ανοδική πορεία κατέγραψαν οι μετοχές εταιρειών των κλάδων που είναι συνδεδεμένοι με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, όπως η General Electric, με άνοδο 4,5%, η Las Vegas Sands, με άνοδο 3,2% και η Caterpillar με άνοδο 2,7%.

Σημειώνεται ότι η Las Vegas Sands έχει μεγάλη έκθεση στην αγορά της Κίνας. Ακόμη άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου ενέργειας αλλά και αυτού των τραπεζών, όπως η JP Morgan, η Bank of America και η Citibank που σημείωσαν άνοδο 3%, εκάστη.