ΟΛΠ: Εντείνονται οι προσπάθειες για επιτάχυνση υλοποίησης των επενδύσεων 211,7 εκατ. ευρώ

15/04/2021, 19:32
ΟΛΠ: Εντείνονται οι προσπάθειες για επιτάχυνση υλοποίησης των επενδύσεων 211,7 εκατ. ευρώ

Με τη συμμετοχή 35 αναλυτών και εκπροσώπων χρηματιστηριακών εταιρειών πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, η ετήσια ενημέρωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2020 του ΟΛΠ, παρουσία, του κ. Άγγελου Καρακώστα, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και της CFO κας Li Jin .

Παρά τον αντίκτυπο του COVID-19 και τις αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα σε συγκεκριμένους επιχειρησιακούς τομείς, όπως η Κρουαζιέρα, η Ακτοπλοΐα και ο Σταθμός Αυτοκινήτων η Εταιρεία πέτυχε την ομαλή συνέχιση των λιμενικών δραστηριοτήτων σε συνθήκες ασφάλειας χωρίς να θέσει κανένα εργαζόμενο σε καθεστώς αναστολής. Ταυτόχρονα προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων που ανέρχονται σε €211,7 εκατ. και εντείνει τις προσπάθειες επιτάχυνσης της υλοποίησής τους.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 132,9 εκατ., τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε € 36,9 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε € 26,4 εκατ.

Το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε € 0,40, διατηρώντας την ίδια αναλογία επί της καθαρής κερδοφορίας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει τις έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών και την επαναφορά όλων των δραστηριοτήτων σε αναπτυξιακή τροχιά.