Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου για το σκάνδαλο Follie-Follie

10/01/2022, 10:08
Στο εδώλιο η οικογένεια Κουτσολιούτσου για το σκάνδαλο Follie-Follie

Ξεκινά σήμερα η δίκη για το σκάνδαλο της Folli-Follie με την οικογένεια Κουτσολιούτσου να κάθεται στο εδώλιο μαζί με άλλα δέκα άτομα κατηγορούμενοι για ζημιά που υπερβαίνει τα €400 εκατ.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με τους δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης, τον πατέρα και τον γιο Κουτσολιούτσο, να βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση από τον Σεπτέμβριο του 2020 και με το ανώτατο όριο προφυλάκισης τους να λήγει τον προσεχή Μάρτιο.

Οι κατηγορούμενοι, κυρίως στελέχη της εταιρίας, είναι αντιμέτωποι με σειρά κακουργημάτων που αφορούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης , οι πράξεις της οποίας , σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στην ογκώδη δικογραφία, προκάλεσαν ζημιά που υπολογίζεται κατ' εκτίμηση σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση αποδίδει , ανά περίπτωση, στους κατηγορούμενους τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση τελεσθείσας κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Ο ιδρυτής του Ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδιδόμενη μεγάλη εξαπάτηση φυσικών και νομικών προσώπων ιδιωτικών και του Δημοσίου από την άλλοτε κραταιά εταιρία στον χώρο των κοσμημάτων, ουσιαστικά άρχισε τους πρώτους μήνες του 2018 οπότε και δημοσιοποιήθηκε έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφερόταν πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της FF Group να μην είναι ακριβή