Υποτιμημένη η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Τιμή-στόχος 15 ευρώ και σύσταση αγοράς

21/12/2022, 20:45
Υποτιμημένη η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ | Τιμή-στόχος 15 ευρώ και σύσταση αγοράς

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρείται μια ιδανική μετοχή για μακροπρόθεσμους επενδυτές

Στο επίπεδο των 10,40 ευρώ (χθεσινή τιμή κλεισίματος, σήμερα περιηγείται πλησίον των 10,65 ευρώ) η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρείται υποτιμημένη, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Research Greece. Στο πλαίσιο αυτό δίνει σύσταση αγοράς (buy) ενώ ανεβάζει αισθητά υψηλότερα τον πήχη για την τιμή στόχο στα 15 ευρώ. Μάλιστα τη χαρακτηρίζει ως μια μετοχή ιδανική για τους επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν μακροπρόθεσμα σε μετοχές.

Η έκθεση επίσης επικεντρώνεται στην επιστροφή μερισμάτων, σημειώνοντας ότι τα εκτιμώμενα μερίσματα ύψους 85 εκατ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο δεν αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα αποτίμηση της αγορά.

Ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ότι η έκθεση η οποία είναι γενικά συντηρητική δεν συμπεριλαμβάνει στην αποτίμηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τον τομέα της κατασκευής (παρά το ανεκτέλεστο των 4,8 δισ.) αλλά και έργα υπό ανάπτυξη ή ένταξη όπως το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα στο Ελληνικό και η Εγνατία, καθώς σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να αποτιμηθούν.

Μεταξύ άλλων η έκθεση σημειώνει:

«Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρείται μια ιδανική μετοχή για μακροπρόθεσμους επενδυτές που προτιμούν μετοχές υποδομών. Η πρόβλεψη για μερίσματα 85 εκατ. το χρόνο κατά μέσο όρο από τα υπάρχοντα και λειτουργούντα assets (μην υπολογίζοντας την συνεισφορά από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) δεν αποτυπώνονται στην τρέχουσα αποτίμηση της αγοράς, ενώ σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την εκτίμηση για μερίσματα 190-200 εκατ. ανά έτος κατά μέσο όρο από τα έργα που είναι υπό ανάπτυξη. Η αγορά θα πρέπει σε πρώτη φάση να γεφυρώσει το χάσμα της αποτίμησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνυπολογίζοντας τις λειτουργούσες παραχωρήσεις και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και εν συνεχεία να εντάξει στην αποτίμηση της μετοχής του Ομίλου σταδιακά τα υπό ανάπτυξη έργα, που η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτιμά ότι αποφέρουν ετήσιες ταμειακές ροές της τάξεως των 160 εκατ. ευρώ (χωρίς να συνυπολογίζεται η συνεισφορά της υπό κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή).»