Η Ενέργεια αλλάζει και γίνεται Protergia!

23/05/2024, 12:13
Η Ενέργεια αλλάζει και γίνεται Protergia!

Πιστή στους στρατηγικούς της στόχους, στις αξίες της και στις δεσμεύσεις για παροχή σύγχρονων και αποδοτικών ενεργειακών λύσεων για όλους, η Protergia ξεκινά ένα νέο ταξίδι, με νέα εικόνα, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την καινοτόμα φυσιογνωμία της και το όραμά της για ένα ενεργειακό μέλλον ασφαλές για όλους.

Η αποκάλυψη της νέας εικόνας της Protergia πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, παρουσία πλήθους φίλων, συνεργατών και εργαζομενων, που γιόρτασαν μαζί με τα στελέχη της εταιρείας το νέο ορόσημο στην μακρόχρονη ιστορία της.

Η Protergia είναι σήμερα η ναυαρχίδα του κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα. Προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, σε περισσότερες από 500 χιλιάδες παροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, με τη συνολική παραγωγή τόσο από τις θερμικές, όσο και από τις ανανεώσιμες μονάδες να ανέρχεται σε 8,4 TWh, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής ζήτησης.

Ο Γιάννης Καλαφατάς, Chief Executive Director, Energy της MYTILINEOS, τόνισε πως «η Protergia είναι ο πλέον ολοκληρωμένος πάροχος, που κάνει τα πάντα γύρω από την ενέργεια. Όλα για την ενέργεια λοιπόν αλλά και ενέργεια για όλους. Αναπτύσσουμε και κατασκευάζουμε assets που παράγουν ενέργεια, παράγουμε ενέργεια μέσα από ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, γνωρίζουμε τη διαχείριση της ενέργειας και το κάνουμε με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα

Σχεδόν 20 χρόνια τώρα, με συνέπεια και σεβασμό προς όλους τους καταναλωτές, η Protergia πρωτοπορεί στην παραγωγή ενέργειας, αλλά και στη παροχή σύγχρονων ενεργειακών προϊόντων, αξιοποιώντας τη ψηφιακή τεχνολογία. Με «πράσινο» προσανατολισμό προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις, πάντα με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τη σταθερότητα.

Μέσω σημαντικών επενδύσεων, η Protergia παράγει σήμερα σχεδόν το 1/5 της ενέργειας της χώρας. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με συνολικό μερίδιο αγοράς 16,7% και ειδικότερα με ποσοστό στη μέση τάση 18,2% και στην υψηλή τάση 38,6%.

Διαθέτει ένα ισχυρό Energy Management που αφορά πέρα από τη διαχείριση και λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος, στο market bidding & non-physical power trading, στη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας, καθώς και 3rd parties PPAs, στη διαχείριση ΦΟΣΕ και στη δημιουργία πράσινων VBL προϊόντων.

Ήταν πρωτοπόρος στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, φέρνοντας το πρώτο ιδιωτικό φορτίο. Το μερίδιο της σήμερα ανέρχεται στο 40% με σημαντική παρουσία σε ολόκληρη την αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer της MYTILINEOS σχολίασε πως τα επιτεύγματα της Protergia έχουν προσδώσει κύρος και αξιοπιστία, αλλά και σιγουριά. «Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί πρέπει να απαντήσουμε σε μια νέα γενιά καταναλωτών. Είναι πιο απαιτητικοί. Πιο προηγμένοι τεχνολογικά. Και τελικά, πιο έμπειροι. Που έχοντας προσωπική εμπειρία και από την τεχνητή νοημοσύνη, θέλουν να δουν πώς θα την αξιοποιήσουμε στην ενέργεια προς όφελός τους.»

Με την νέα στρατηγική και ταυτότητα η Protergia φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια συνολική πλουραλιστική εμπειρία. Με την ενέργεια της MYTILINEOS, κινείται δυναμικά προς ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας επισυνάπτονται:

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου MYTILINEOS Τηλ. 210-6877346 | Fax 210-6877400 | E-mail: [email protected]

MYTILINEOS:

Η MYTILINEOS Energy & Metals είναι μια διεθνής βιομηχανική και ενεργειακή εταιρεία, με ηγετική θέση στους κλάδους της μεταλλουργίας και της ενέργειας, επικεντρωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Η Εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών και EBITDA που ανέρχονται σε 5,492 δισ. ευρώ και 1,014 δισ. ευρώ, αντίστοιχα. Η MYTILINEOS είναι σημείο αναφοράς της ανταγωνιστικής «πράσινης» μεταλλουργίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ διαθέτει τη μοναδική πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις. Στον τομέα της ενέργειας, η MYTILINEOS προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, υλοποιώντας έργα θερμικής και ανανεώσιμης ενέργειας, διανομής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, παράλληλα με επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, αποθήκευση μπαταριών και άλλες «πράσινες» τεχνολογίες. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στις αγορές και των πέντε ηπείρων, σε 40 χώρες, εφαρμόζοντας ένα πλήρως συνεργατικό μοντέλο μεταξύ των κλάδων της μεταλλουργίας, της ενέργειας και της end-to-end ανάπτυξης εμβληματικών ενεργειακών έργων.

www.mytilineos.com | Facebook | Twitter | YouTube | LinkedIn

Η MYTILINEOS, μέσω της Protergia δραστηριοποιείται στην προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, με περισσότερες από 500 χιλιάδες παροχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Protergia είναι επίσης είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, με τη συνολική παραγωγή τόσο από τις θερμικές, όσο και από τις ανανεώσιμες μονάδες να ανέρχεται σε 2,2 TWh, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής ζήτησης.

Ο εξελιγμένος τρόπος που προσφέρουμε τα προϊόντα μας δείχνει το μέλλον της ενέργειας και ανοίγει έναν καινούργιο δρόμο με νέες δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Ένα δρόμο γεμάτο δυνατότητες όπου όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.