ΣΠΟΡ
#TAGS:
FIBA

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο FIBA Europe Cup

19/08/2021, 15:08
Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο FIBA Europe Cup

Τους αντιπάλους τους στο FIBA Europe Cup έμαθαν σήμερα (19/8) Ιωνικός και Ηρακλής, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Φράιζινγκ της Γερμανίας.

Οι Νικαιώτες «έπεσαν» στον 6ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσουν τη βελγική Αντβέρπ, την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τον ηττημένο του ζευγαριού Μονς (Βέλγιο)-Λάιντεν (Ολλανδία) από τα προκριματικά του Basketball Champions League.

Από την πλευρά του, ο Ηρακλής αρχίζει το φετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του από τα προκριματικά του FIBA Europe Cup, αντιμετωπίζοντας τη βουλγαρική Ακαντέμικ Πλόβντιβ. Εάν προκριθούν οι Θεσσαλονικείς, θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού Ντνίπρο (Ουκρανία)-Σόποτ (Πολωνία).

Εφόσον οι «κυανόλευκοι» ξεπεράσουν και αυτό το «εμπόδιο», θα «μπουν» στον 5ο όμιλο του FIBA Europe Cup, στο πλαίσιο του οποίου θα αναμετρηθούν με την τουρκική Μπαχτσεσεχίρ, τη Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο και μία από τις Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία), Μονς (Βέλγιο) και Λάιντεν (Ολλανδία), οι οποίες μετέχουν στα προκριματικά του BCL.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κληρωτίδα «μπήκε» και το Περιστέρι, το οποίο συμμετέχει στα προκριματικά του Basketball Champions League.

Εφόσον οι «κυανοκίτρινοι» δεν καταφέρουν να φτάσουν στην κανονική περίοδο του BCL, θα συνεχίσουν στον 7ο όμιλο του FIBA Europe Cup, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Κραϊλσχάιμ και δύο ομάδες που θα αποκλειστούν στα προκριματικά του BCL (σ.σ. μια από τις Μπάκεν Μπέαρς, Λόντον Λάιονς και Τρεβίζο και μία από τις Τσμόκι Μινσκ, Μονς και Λάιντεν).