FEAC: Ελληνική τεχνολογική start - up με βασικό πυρήνα δραστηριότητας τα "Ψηφιακά Δίδυμα"

22/01/2022, 11:13
FEAC: Ελληνική τεχνολογική start - up με βασικό πυρήνα δραστηριότητας τα

Ρεπορτάζ: Γεράσιμος Ζώτος

Σε φάση ανόδου βρίκσεται η start-up εταιρεία FEAC , η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογίαες- Πληροφορικής και ειδικότερα στα “Ψηφιακά Δίδυμα”.

Η εταιρεία, μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύει σε μια νέα τεχνολογία, που έχει στόχο την περαιτέρω διείσδυσή της στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα σε αποκλειστικά ελληνικές εταιρείες Σπου δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ναυτιλίας , Offshore, Oil & Gas.

Εκτός, βέβαια από την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Σωτήρη Κόκκινο, το μεγαλύτερο κομμάτι της δραστηριοποίησης αφορά το εξωτερικό με τη «μερίδα του λέοντος» να έχει η Ευρώπη.

Η FEAC, σύμφωνα με τον Σωτήρη Κόκκινο, βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογικής καινοτομίας και δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και κατασκευών, μέσω της Υπολογιστικής Μηχανικής και της δημιουργίας Ψηφιακών Διδύμων (Digital Twins).

Επιπλέον η FEAC, λόγω της μεγάλης της εξειδίκευσης στον τομέα αυτό, αποτελεί επίσημο Smart- Software & Technology Partner της Siemens DISW (Digital Industry Software). Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία με τη Siemens DISW αφορά:

-Επίσημο Εμπορικό Αντιπρόσωπο των Υπολογιστικών Εργαλείων της Siemens DISW για Έλλαδα, Κύπρο και Μάλτα, παρέχοντας ταυτόχρονα τεχνική υποστήριξη και εκπαιδευτικά σεμινάρια ( Training , Workshops)

-Ανάπτυξη και ενσωμάτωση στην πλατφόρμα Υπολογιστικών Εργαλείων της Siemens του λογισμικού PITHIA-CP (cathodic protection). To PITHIA-CP αποτελεί το εργαλείο που η FEAC ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Πατρών (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγικής) και παρέχει μεγάλης ακρίβειας αποτελέσματα σε προβλήματα καθοδικής προστασίας και διάβρωσης μεταλλικών κατασκευών. «Βρισκόμαστε σε μια διαρκή επαγρύπνηση και παρακολούθηση των νέων τάσεων της Τεχνολογίας. Όταν θες να λες ότι καινοτομείς και αναπτύσσεις τεχνογνωσία και τεχνολογία, πρέπει να είσαι στην πρώτη γραμμή και να ενημερώνεσαι συνεχώς. Η καθημερινή μας τριβή και ενασχόληση με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και η συνεργασία με Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα αλλά και η συμμετοχή μας σε Εκθέσεις, Συνέδρια, Workshop μας βοηθάει να έχουμε μια πολύ καλή αντίληψη για τις τάσεις», αναφέρει ο Σωτρήρης Κόκκινος.

Σημειώνεται ότι η FEAC αποτελεί ενεργό μέλος των κάτωθι φορέων και οργανισμών:

  • HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters)
  • Si-Cluster (Hellenic Space Technologies and Applications Cluster)
  • ΕΒΙΔΙΤΕ (Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών)
  • ΣΕΚΠΥ (Σύλλογος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού)
  • HELDIC (Hellenic Defense Industry Catalogue)
  • HETIA (Hellenic Emerging Technologies Industry Association)
  • ΕΛΕΤΑΕΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ)
  • Strategis (Maritime ICT Cluster)

Ακόμη, είναι εγγεγραμμένη από το 2014, που ιδρύθηκε, στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”.