Join Out: H καινοτόμα εφαρμογή της Choose που αλλάζει τα δεδομένα στον «έξυπνο» τουρισμό της υπαίθρου.

16/02/2024, 18:39
Join Out: H καινοτόμα εφαρμογή της Choose που αλλάζει τα δεδομένα στον «έξυπνο» τουρισμό της υπαίθρου.

ο πρωτοποριακό πληροφοριακό σύστημα Join Out που «διαβάζει» το μυαλό των επισκεπτών και παράγει χρήσιμες συμβουλές αναπτυξιακής στρατηγικής σε φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της υπαίθρου, είναι η νέα εφαρμογή που σχεδίασε η εταιρεία Choose Strategic Communications Partner και αξιοποιεί το Δίκτυο Τουρισμού Υπαίθρου, epaithros.

Η εν λόγω εφαρμογή, φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στον τουρισμό της υπαίθρου ενισχύοντας τις δράσεις του Δικτύου epaithros και παραδίδοντας ένα βιώσιμο οικοσύστημα συνεργιών και συνεργασιών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Έχει, δε, εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή της από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020», μέσω της δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ / ΣΣΚ – 2η Πρόσκληση : ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».

Με δεδομένη την ισχυρή δυναμική του ελληνικού τουρισμού στο σύνολό του, αλλά και τη μοναδικότητα του τουρισμού της υπαίθρου, το Join Out, που φέρει επίσημο τίτλο «Σύμπραξη Καινοτόμων Δράσεων Τουρισμού Υπαίθρου», επιτρέπει τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τα πραγματικά ενδιαφέροντα των αναμενόμενων και εν δυνάμει νέων επισκεπτών. Εστιάζοντας σε αυτήν την ανάγκη, η πλατφόρμα Join Out θα συλλέγει δεδομένα από ιστότοπους κριτικής, πλατφόρμες με τουριστικό περιεχόμενο και αξιόπιστους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα τα αναλύει. Στη συνέχεια, θα εξάγει χρήσιμα αποτελέσματα σχετικά με τις τρέχουσες συνήθειες ανά ομάδα χρηστών που δείχνει ενδιαφέρον για τον τουρισμό υπαίθρου. και θα παράγει με αυτοματοποιημένο τρόπο συστάσεις για τη σχεδίαση στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της υπαίθρου.

Αξιοποιώντας δεδομένα πολλών διαφορετικών μορφών, η εφαρμογή Join Out έχει απώτερο στόχο να οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας τεχνολογικά εξελιγμένης μεθόδου που θα έχει τη δυνατότητα να:

♦ Εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά του και να συνδράμει συνολικά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

♦ Συνεισφέρει στην προώθηση προορισμών εναλλακτικού τουρισμού και στην υποστήριξη σε επαγγελματίες και επισκέπτες της υπαίθρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν ποιοτικές και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

♦ Ενισχύει την προσέλκυση επισκεπτών στην ύπαιθρο.

♦ Συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το έργο επιδιώκει να εξελιχθεί σε συνεργατική δομή, ώστε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή φιλοδοξούν να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση, ούτως ώστε όλες οι εταιρείες της σύμπραξης epaithros να αποκτήσουν πρόσβαση και να έχουν άμεση συμμετοχή στην έρευνα και την καινοτομία.